Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Επίκειται αύξηση των επιτοκίων της Fed αλλά όχι τον Σεπτέμβριο του 2016 - «Καλοήθεις» συνθήκες

Kaplan (Fed): Επίκειται αύξηση των επιτοκίων της Fed αλλά όχι τον Σεπτέμβριο του 2016 - «Καλοήθεις» συνθήκες
Kaplan: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ στο δεύτερο εξάμηνο θα είναι ισχυρή λόγω υγιούς ρυθμού βελτίωσης των καταναλωτικών δαπανών
Βαδίζουμε σταθερά προς αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς η ακολουθία των μακρο-οικονομικών στοιχείων για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη καταδεικνύει μια ολοένα και υγιέστερη ανάπτυξη.
Αυτό ανέφερε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan, ο οποίος το 2016 δεν συμμετέχει με ψήφο στη διαβόητη επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Federal Reserve, αλλά το 2017 προγραμματίζεται να ψηφίζει, σύμφωνα με το σύστημα τραπεζικής θητείας που ακολουθεί η Fed.
Μιλώντας από το Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκ στην ετήσια σύναξη των κεντρικών τραπεζιτών, ο Kaplan προέβλεψε την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, αλλά όχι τον ερχόμενο μήνα, ακόμα και στην περίπτωση - όπως ανέφερε συγκεκριμένα - στην οποία τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο 2016 που θα ανακοινωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 αποδειχθούν ιδιαίτερα δυναμικά.
«Μία ανακοίνωση ισχυρών δεδομένων απασχόλησης δεν θα καθορίσει το σκεπτικό μας», όπως ανέφερε, για να προσθέσει, ότι «πιστεύω πως ενισχύεται η πιθανότητα αποκλιμάκωσης της [νομισματικής] χαλάρωσης» (=αύξησης των επιτοκίων).
Ο Kaplan θεωρεί ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ ενισχύεται πολλαπλώς με ωφέλιμο τρόπο για την αμερικανική οικονομία, ενώ στο μέτωπο του πληθωρισμού έκανε λόγο για «εκνευριστικά αργή, έστω και μικρή πρόοδο», προβλέποντας ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ στο δεύτερο εξάμηνο θα είναι ισχυρή λόγω υγιούς ρυθμού βελτίωσης των καταναλωτικών δαπανών.
Σχολιάζοντας την κατάσταση των αμερικανικών χρηματο-οικονομικών αγορών, ο ίδιος επεσήμανε, ότι «τώρα έχουμε πολύ καλές, υγιείς χρηματο-οικονομικές συνθήκες που προάγουν την ανάπτυξη... σε μια περίοδο οικονομικά καλοήθη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης