Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Καμία κολλεγιά με καναλάρχη – Μας ενδιαφέρει να είμαστε σύμμαχοι με την κοινωνία

Φάμελλος: Καμία κολλεγιά με καναλάρχη – Μας ενδιαφέρει να είμαστε σύμμαχοι με την κοινωνία
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές συχνότητες είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές συχνότητες υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία κολλεγιά με καναλάρχη.
«Το πρωτεύον είναι ότι σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιτέλους στις τηλεοπτικές συχνότητες εφαρμόζεται το Σύνταγμα.
Και σήμερα θα γίνει ο διαγωνισμός και θα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοστεί η νομιμότητα και στο τηλεοπτικό τοπίο.
Το έχουμε ανάγκη ως ελληνική κοινωνία να εφαρμόζονται οι νόμοι» υποστήριξε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ. Φάμελλος.
Ερωτηθείς γιατί τέσσερις και όχι περισσότερες άδειες, ο κ.Φάμελλος υποστήριξε ότι «διαγωνισμός χωρίς αριθμό αδειών δεν θα είχε νόημα».
«Η αγορά είχε οδηγήσει σε οκτώ μη βιώσιμα κανάλια, τα οποία είχαν αυτή τη στιγμή 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια προς τις Τράπεζες, πολλά από αυτά μη εξυπηρετούμενα, χωρίς εξασφαλίσεις.
Και σας λέω στοιχεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην εξεταστική επιτροπή.
Υπήρχαν δάνεια δηλαδή, τα οποία είχαν σε ποσοστό 90% ακάλυπτες εγγυήσεις.
Άρα, λοιπόν, η αγορά, δυστυχώς εξαιτίας της ανοχής του πολιτικού συστήματος, είχε σοβαρότατα προβλήματα και στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε πει ότι αντέχουμε 2,5 κανάλια με βάση τη διαφημιστική πίτα, ο κ. Κυριακού του ΑΝΤ1 είχε πει ότι η Ελλάδα αντέχει δύο κανάλια, αλλιώς γίνεται αθέμιτος ανταγωνισμός και υπάρχει υποτίμηση του έργου των τηλεοπτικών εκπομπών και ειδήσεων.
Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο περιθώριο.
Να μην είμαστε μόνο με δύο ή με τρία κανάλια.
Τώρα που η χώρα δεν έχει κανένα αδειοδοτημένο κανάλι, καλό είναι να έχουμε πρώτα από όλα τέσσερα εθνικά αδειοδοτημένα τηλεοπτικά κανάλια.
Ακολούθως θα υπάρξει η συνέχεια των δημοπρασιών για τα θεματικά και για τα τοπικά.
Δεν μπορούσαμε να δεχόμαστε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία καθόριζαν εν πολλοίς και την πολιτική ατζέντα, δυστυχώς παραβιάζοντας Αρχές του Συντάγματος, να λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς να έχουν πάρει την έγκριση των Ελλήνων πολιτών» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι θα χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι σε κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια ο κ.Φάμελλος είπε πως «πάλι καλά που τώρα η αντιπολίτευση νοιάζεται για τους εργαζόμενους, γιατί τόσα χρόνια τα έβρισκε με τους καναλάρχες σε βάρος και των εργαζομένων πέρα από την ποιότητα, αν θέλετε, τη λειτουργία και την εφαρμογή του Συντάγματος».
«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε σύμμαχοι με την κοινωνία.
Θέλουμε απλά να εφαρμόζεται η νομοθεσία.
Και προφανώς με αυτό τον νόμο πρώτη φορά νοιαζόμαστε και για τους εργαζόμενους των καναλιών, γιατί σε αυτόν τον νόμο πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον 400 στελεχών σε κάθε εθνικό τηλεοπτικό κανάλι.
Εκεί είναι που θα βρουν δουλειά και θα απασχοληθούν.
Πάλι καλά που νοιάστηκαν τώρα από την αντιπολίτευση για τους εργαζόμενους στο Mega.
Τόσα χρόνια με τη διοίκηση του Mega τα έβρισκαν, αλλά στους εργαζόμενους δεν είχαν δώσει καμιά σημασία» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης