Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτυχία Rajoy να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απ' την ισπανική Βουλή - Προς 3η εκλογική αναμέτρηση οδεύει η Ισπανία

Αποτυχία Rajoy να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απ' την ισπανική Βουλή - Προς 3η εκλογική αναμέτρηση οδεύει η Ισπανία
Οι Σοσιαλιστές δεν αποχώρησαν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στη Βουλή, αρνούμενοι να διευκολύνουν το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τον Rajoy
Απέτυχε - όπως αναμενόταν - να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των βουλευτών της ισπανικής Βουλής ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Mariano Rajoy στην ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Η εξέλιξη κλιμακώνει το πολιτικό αδιέξοδο της ιβηρικής χώρας, φέρνοντάς την εγγύτερα σε μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε μόλις ένα έτος.
Έχοντας έλθει προ ημερών σε συμφωνία με το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos, ο κεντροδεξιός Rajoy - πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος - κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 170 ψήφους εμπιστοσύνης στην ισπανική Βουλή των 350 βουλευτών με τη βοήθεια και ενός μικρού κόμματος από τις Κανάριες Νήσους, δηλαδή μόλις έξι λιγότερες από τις 176 που χρειαζόταν κατ' ελάχιστον για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός.
Όπως είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει, οι Σοσιαλιστές δεν αποχώρησαν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στη Βουλή, αρνούμενοι να διευκολύνουν το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τον Rajoy.
Ψήφισαν εναντίον του, όπως και ο συνασπισμός κατά της δημοσιονομικής λιτότητας Unidos Podemos και περιφερειακά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης