Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Κοντά σε τρίτο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης η ΕΚΤ - Στις 8/9/2016 οι ανακοινώσεις

Bloomberg: Κοντά σε τρίτο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης η ΕΚΤ - Στις 8/9/2016 οι ανακοινώσεις
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να επεκταθεί και πέρα από την προγραμματισμένη ημερομηνία στα τέλη Μαρτίου του 2017 
Με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να παραμένει κολλημένος κοντά στο μηδέν για σχεδόν δύο χρόνια και το Brexit να απειλεί σημαντικά να διακόψει την προσπάθεια ανάκαμψης στις χώρες της ΕΕ, διεθνείς οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi θα αναγκαστεί να επιμηκύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για δεύτερη φορά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό αναμένεται να μεταθέσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πέρα από την προγραμματισμένη ημερομηνία στα τέλη Μαρτίου του 2017 και πάνω από το στόχο των 1,7 τρισ ευρώ δηλαδή 1,9 τρισεκ δολάρια.
Ο Draghi και η ΕΚΤ βρίσκονται στην ίδια θέση που είχε βρεθεί η FED το 2012.



Πάνω από το 80% των οικονομολόγων που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια τέτοια απόφαση, με τους μισούς από αυτούς τους οικονομολόγους να θεωρούν ότι η κίνηση αυτή θα γίνει την Πέμπτη 8/9/2016, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στη Φρανκφούρτη, θα καθορίσει την πολιτική της ΕΚΤ.
Ο Draghi φαίνεται ότι βρίσκεται στην ίδια θέση με αυτή του Ben Bernanke το 2012, όταν ο τότε πρόεδρος της Fed προχώρησε σε τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το λεγόμενο QE3, και υποσχέθηκε να το συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ΕΚΤ θα παραμένει σε αυτή την πολιτική έως ότου υπάρξει παρατεταμένη προσαρμογή στην πορεία του πληθωρισμού, με τις ενδείξεις να παραπέμπουν σε περισσότερο από έξι μήνες.



Ο πληθωρισμός στις 19 χωρες της Ευρωζώνης ήταν 0,2% τον Αύγουστο, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος από τον Ιούλιο.
περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις της ΕΚΤ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 8 Σεπτεμβρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης