Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Η ΕΚΤ απογοήτευσε σήμερα, αλλά σύντομα θα λάβει δράση

ABN Amro: Η ΕΚΤ απογοήτευσε σήμερα, αλλά σύντομα θα λάβει δράση
Ο Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, άφησε ανοιχτή την πόρτα για νέα μέτρα τους προσεχείς μήνες 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απογοήτευσε σήμερα, ωστόσο σύντομα θα λάβει δράση, εκτιμά η ολλανδική τράπεζα ABN Amro, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ, στην οποία η νομισματική πολιτική διατηρήθηκε αμετάβλητη.
Η ολλανδική τράπεζα παραδέχεται ότι διαψεύστηκε, καθώς περίμενε ότι θα υπάρξει σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, επιμήκυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) πέραν του Μαρτίου του 2017, ωστόσο επισημαίνει ότι, με βάση τις ενδείξεις της ΕΚΤ, η τράπεζα θα λάβει δράση στο εγγύς μέλλον.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως o Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, άφησε ανοιχτή την πόρτα για νέα μέτρα τους προσεχείς μήνες, ενώ έκλεισε το μάτι και σε τροποποιήσεις στους κανόνες και τους περιορισμούς, που η τράπεζα έχει θέσει στο πρόγραμμα, με στόχο να αυξηθούν τα επιλέξιμα ομολόγα.
Επιπλέον, ο Draghi κατέστησε σαφές πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να δράσει, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ τόνισε πως σημερινή απόφαση, για μη λήψη νέων μέτρων, είναι «προς το παρόν».
Επιπροσθέτως, οι προσδοκίες της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό παραμένουν κάτω του στόχου του 2% και οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης παραμένουν καθοδικοί.
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα επιμηκύνει, τελικά, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ως και τον Σεπτέμβριο του 2017, διατυπώνει, σε κάθε περίπτωση, η ABN Amro, θεωρώντας ως πιθανότερη ημερομηνία τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης