Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tarullo (Fed): Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις ανοδικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ για αύξηση επιτοκίων

Tarullo (Fed): Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις ανοδικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ για αύξηση επιτοκίων
Ο Tarullo (Fed) δεν αποκλείει την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed πριν την εκπνοή του 2016
Περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανακάμπτει προς το στόχο σταθερότητας τιμών 2% που υπηρετεί η Federal Reserve, ζήτησε ο εκ των επτά μελών του ισχυρού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ, Daniel Tarullo, για να πειστεί για την ανάγκη αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ.
«Κατά τη γνώμη μου, το βέλτιστο αυτή τη στιγμή είναι να κοιτάξουμε να δούμε απτές αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται και να διατηρείται στον στόχο [του 2%] ή περί αυτού, μιας και έχουν υπάρξει τόσες λανθασμένα διαγνωσμένες ανοδικές και καθοδικές κινήσεις του στο παρελθόν», τόνισε ο Tarullo σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Ο ίδιος προσέθεσε, ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed πριν την εκπνοή του 2016.
Τα επτά μέλη του Συμβουλίου διακυβέρνησης της Federal Reserve προτείνονται από τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ και εγκρίνονται από τη Γερουσία.
Μια πλήρης θητεία μέλους του Συμβουλίου διαρκεί 14 χρόνια χωρίς δικαίωμα ανανέωσης αυτής (εκτός αν δεν ολοκληρωθεί), ενώ μια νέα θητεία ξεκινάει κάθε 1η Φλεβάρη ανά διετία σε ζυγά έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης