Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Λιγότερη πίεση επιθετικής αύξησης των επιτοκίων Fed λόγω χαμηλού πληθωρισμού

Kashkari (Fed): Λιγότερη πίεση επιθετικής αύξησης των επιτοκίων Fed λόγω χαμηλού πληθωρισμού
Kashkari (Fed): Η Federal Reserve διαθέτει «τέλεια εργαλεία» για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού, αλλά ελάχιστα εργαλεία για την τόνωση του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού τα τελευταία έτη
Εξαιρετικά απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο η Federal Reserve να καταφύγει σε αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Μινεάπολις, Neel Kashkari, σύμφωνα με τον οποίο ο χαμηλός αμερικανικός πληθωρισμός «μεταφράζεται» σε λιγότερη πίεση για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Όπως τόνισε ο ίδιος, τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών τελικά έχουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και τρομάζουν τους ανθρώπους.
Ο Kashkari επεσήμανε, ότι κατά τη γνώμη του, από την ανάλυση της αλληλουχίας των μακρο-οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε επικείμενη ύφεση.
Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποδεχθούν χαμηλότερο μέσο ρυθμό ανάπτυξης μακροπρόθεσμα ή να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γονιμότητας του πληθυσμού, ακόμα και προσέλκυση περισσοτέρων μεταναστών.
Για τον ίδιο, η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2016 θα διαμορφωθεί σε 2%.
Κατά την άποψη του Kashkari, η Federal Reserve διαθέτει «τέλεια εργαλεία» για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού, αλλά ελάχιστα εργαλεία για την τόνωση του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού τα τελευταία έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης