Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogoff (Harvard): Οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες των κεντρικών τραπεζών

Rogoff (Harvard): Οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες των κεντρικών τραπεζών
Ο καθηγητής Οικονομικών στο Harvard υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να πετύχει η ποσοτική χαλάρωση
Οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να τονώσουν τον πληθωρισμό και υπάρχει ένα όριο στο πόση ποσοτική χαλάρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί είπε ο καθηγητής Οικονομικών στο Harvard, Kenneth Rogoff.
Οι κεντρικές τράπεζες -κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας- έχουν θεσπίσει προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων- σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αναιμικός πληθωρισμός.
«Ούτε η ΕΚΤ ούτε η Τράπεζα της Ιαπωνίας κατόρθωσε να ενισχύσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό» είπε ο Rogoff στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια απώλεια της εμπιστοσύνης στην ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να αναγεννήσουν τον πληθωρισμό σε μακροπρόθεσμη βάση» τόνισε ο ίδιος.
«Νομίζω ότι υπάρχουν όρια ως προς το τι μπορεί να πετύχει η ποσοτική χαλάρωση» είπε ο Rogoff, ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την περίοδο 2001 - 2003.
«Η κεντρική τράπεζα ανήκει στην κυβέρνηση.
Εάν μια κεντρική τράπεζα αγοράζει δημόσιο χρέος, είναι σαν η κυβέρνηση να εκδίδει βραχυπρόθεσμο χρέος» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης