Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 30% μειώνονται οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης το 2017

Morgan Stanley: Στο 30% μειώνονται οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης το 2017
Ο δείκτης Morgan Stanley Cycle Indicators δείχνει μια πραγματική στροφή προς την εσωστρέφεια
Μπορεί να έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να υπάρξει ύφεση στην παγκόσμια οικονομία το επόμενο 12μηνο, στο 30% από το 40% προηγουμένως, αλλά σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley, οι αγορές των αναπτυγμένων οικονομιών εισέρχονται σε μία φάση υποαπόδοσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Morgan Stanley, ο δείκτης που έχει δημιουργήσει με το όνομα Morgan Stanley Cycle Indicators, δείχνει μια πραγματική στροφή προς την εσωστρέφεια, όπως το 1965, το 1984 και το 1994.
Μάλιστα, στηρίζει την εν λόγω εκτίμηση στα εξής δεδομένα:

• Οι Leading Δείκτες του ΟΟΣΑ για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχουν βυθιστεί απότομα τους τελευταίους μήνες, με τον ιαπωνικό δείκτη ιδίως να αιωρείται ακριβώς πάνω από το 0.

• Τα πρότυπα δανεισμού στις ΗΠΑ έχουν αυστηροποιηθεί τα δύο τελευταία τρίμηνα, μετά από συνεχή χαλάρωση από το 2011 επαναλαμβάνοντας το μοτίβο που είδαμε στους δύο προηγούμενους κύκλους

• Η ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση είναι αρνητική, αφού κορυφώθηκε στα μέσα του 2014.

Τι μας λένε οι δείκτες;

Οι Δείκτες Κύκλου Morgan Stanley έχουν παραμείνει σε θετικό έδαφος από το 2014.
Αν επιβεβαιωθεί η στροφή, θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και σε ένα πλαίσιο με περισσότερη ανάπτυξη.
Αυτή την περίοδο, οι εν λόγω δείκτες για τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία δείχνουν ότι μπορεί να είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής:
Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε οι δείκτες έχουν αποτύχει να φθάσουν στα πιο πρόσφατα, δείχνοντας ότι οι αναπτυγμνένες αγορές έχουν δυνητικά κορυφωθεί και ότι πιθανώς θα αρχίσει η φάση της διόρθωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης