Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ):Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Σταϊκούρας (ΝΔ):Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει  ολοκληρωμένο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση
Τι ανέφερε για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη ο βουλευτής του κόμματος, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Χ. Σταϊκούρας
«Ολοκληρωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση», που θα προσπαθεί να συγκεράσει και να επιτυγχάνει βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνική συνοχή, θα παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Χ. Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει «ένα σχέδιο αυτής της αλλαγής του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση μείωσης φορολογικών συντελεστών μ' έναν φορολογικό συντελεστή που είναι η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% την επόμενη διετία, ενδεικτικά».
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, είναι εφικτός αυτός ο στόχος.
Υπενθύμισε δε, ότι «το 2014, η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε φορολογικούς συντελεστές [...] και διένειμε κοινωνικό μέρισμα χωρίς δημοσιονομικά εισοδήματα" επειδή είχε καταφέρει να κερδίσει "αξιοπιστία και βαθμούς ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική"».
Όπως είπε, «ξέρουμε να το κάνουμε, το έχουμε ξανακάνει μέσα στην κρίση», προσθέτοντας πως επειδή μπορεί να υπάρχει καχυποψία «θα καταθέσουμε μια σειρά από δημοσιονομικά ισοδύναμα στο σκέλος των δαπανών».
Όπως εξήγησε, η ενότητα των δημοσιονομικών ισοδυνάμων «δεν περικλείει απολύσεις», ενώ «θα περιλαμβάνει μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές δαπανών, όπως είναι ενδεικτικά οι λειτουργικές δαπάνες, η αξιολόγηση στο Δημόσιο στο μέλλον όχι με απολύσεις, αλλά με τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν φορείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης