Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari: «Όχι» στην πρόωρη αύξηση των αμερικανικών παρεμβατικών επιτοκίων από την FED

Kashkari: «Όχι» στην πρόωρη αύξηση των αμερικανικών παρεμβατικών επιτοκίων από την FED
Ο Kashkari ανησυχεί για το ενδεχόμενο η Fed να μην επιτρέψει στον αμερικανικό πληθωρισμό να ξεπεράσει τον ονομαστικό στόχο 2% που υπηρετεί (=σταθερότητα τιμών), αυξάνοντας ταχύτερα απ' όσο θα έπρεπε τα επιτόκιά της
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Federal Reserve να αυξήσει πρόωρα τα επιτόκιά της στο εγγύς μέλλον, εξέφρασε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Minneapolis των ΗΠΑ, Neel Kashkari, σύμφωνα με τον οποίο η Fed είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση υψηλού - παρά χαμηλού - πληθωρισμού.
Ο Kashkari πρωτοτύπησε για πρόεδρος Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ, διεξάγοντας ανοιχτή συνεδρία ερωταπαντήσεων μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου twitter, η οποία διέφερε σημαντικά σε σύγκριση με το τυπικό, επίσημο σκηνικό των συνεντεύξεων Τύπου σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ο ίδιος επεσήμανε, πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο η Fed να μην επιτρέψει στον αμερικανικό πληθωρισμό να ξεπεράσει τον ονομαστικό στόχο 2% που υπηρετεί (=σταθερότητα τιμών), αυξάνοντας ταχύτερα απ' όσο θα έπρεπε τα επιτόκιά της.
Όπως είπε, το 2% δεν αποτελεί ανώτατο όριο, αλλά στόχο, εννοώντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε ο πληθωρισμός να ξεπεράσει για κάποια περίοδο το 2%, προτού η Fed επιχειρήσει να τον τιθασσεύσει.
Ο Kashkari εφέτος δεν συμμετέχει στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed που καθορίζει τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ, όμως με τη στάση του αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα ψήφιζε υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, στην τελευταία συνεδρίαση της FOMC προ ημερών.
Όπως εκτίμησε, η αγορά εργασίας χρειάζεται ακόμα βελτίωση, υπό τη μορφή περαιτέρω υποχώρησης του ποσοστού ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης