Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Χρειάζονται περισσότεροι οικονομολόγοι στον κόσμο που να ανήκουν σε μειονότητες

Fischer (Fed): Χρειάζονται περισσότεροι οικονομολόγοι στον κόσμο που να ανήκουν σε μειονότητες
Fischer: «Οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής είναι καλύτερες όταν εδράζονται σε πληροφορίες και εμπειρίες με ποικίλες οπτικές γωνίες»
Οι Αμερικάνοι άνδρες στις ΗΠΑ σε επαγγελματικά παραγωγική ηλικία τα τελευταία 50 χρόνια αναζητούν εργασία σε χαμηλότερο ποσοστό απ' ότι ακόμα παλαιότερα, τόσο λόγω των προνοιακών επιδομάτων, όσο και λόγω μείωσης της ζήτησης για ανειδίκευτους εργάτες την οποία έχει προκαλέσει η τεχνολογική πρόοδος.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve και πρώην διοικητής της κεντρικής τραπέζης του Ισραήλ, Stanley Fischer, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ή στο φλέγον ζήτημα της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Fed.
Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Howard της Ουάσινγκτον - το οποίο παραδοσιακά παρουσιάζει πλειονότητα μαύρων φοιτητών - ο Fischer κάλεσε τους φοιτητές να σπουδάσουν Οικονομικά για να εισφέρουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο επάγγελμα του οικονομολόγου.
«Οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής είναι καλύτερες όταν εδράζονται σε πληροφορίες και εμπειρίες με ποικίλες οπτικές γωνίες», όπως επεσήμανε ο ίδιος.
Πάντως, αν και ο Fischer ομιλεί περί ανάγκης διεύρυνσης του φυλετικού υπόβαθρου του επαγγέλματος του οικονομολόγου, η ίδια η Federal Reserve κατηγορείται ότι στις υψηλότερες βαθμίδες της αποκλείει άτομα από μειονότητες και λειτουργεί ρατσιστικά.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκ των 17 στελεχών της Fed που αποφασίζουν την πολιτική της - 5 μέλη στο Συμβούλιο Διοικητών και 12 διοικητές περιφερειακών Ομοσπονδιακών Τραπεζών, εκτός της προέδρου και του αντιπροέδρου της - μόνον ένας προέρχεται από μειονότητα και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Minneapolis, Neil Kashkari, που είναι γιός μεταναστών από την Ινδία.
Ουδείς εξ αυτών είναι μαύρος ή έχει λατινο-αμερικανική καταγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης