Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi προς G20: Χαμηλά τα επιτόκια της ΕΚΤ μέχρι την πειστική ανάκαμψη της ευρωζώνης

Draghi προς G20: Χαμηλά τα επιτόκια της ΕΚΤ μέχρι την πειστική ανάκαμψη της ευρωζώνης
Draghi: Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι περισσότερο από ικανοποιητικοί, ωστόσο η (χαμηλή) κερδοφορία τους συνιστά ένα πρόβλημα
Τα παρεμβατικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) θα παραμείνουν χαμηλά μέχρι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης να ανακάμψει με τρόπο πειστικό.
Αυτό ανέφερε χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, στους υπουργούς Οικονομικών και στους κεντρικούς τραπεζίτες της ομάδος χωρών G20, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας στην Ουάσινγκτον, όπου συζητήθηκε η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Draghi αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ήθελαν την ΕΚΤ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο έναρξης αποκλιμάκωσης του μεγέθους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing - QE) που εφαρμόζει, σχολίασε ότι θα ήταν λάθος μια εικοτολογία περί δήθεν επικείμενης μείωσης του QE.
Ο Draghi επιχείρησε να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες της G20, ότι καμία νέα τραπεζική κρίση δεν βρίσκεται στα πρόθυρα εκδήλωσης στην Ευρώπη, αλλά και ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε ζήτημα με τη φερεγγυότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.
Όπως επεσήμανε, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι περισσότερο από ικανοποιητικοί, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι η (χαμηλή) κερδοφορία τους συνιστά ένα πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης