Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη δημιουργία νέας Εθνικής Φρουράς ενάντια στην τρομοκρατική απειλή ενέκρινε η Γαλλία

Τη δημιουργία νέας Εθνικής Φρουράς ενάντια στην τρομοκρατική απειλή ενέκρινε η Γαλλία
Η δημιουργία της νέας Εθνοφρουράς είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο αμέσως μετά τη φονική επίθεση τρομοκράτη στη Νίκαια, ο οποίος σκότωσε 84 ανθρώπους με φορτηγό
Νομοσχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας Εθνοφρουράς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, η οποία αναμένεται να επανδρωθεί με προσωπικό 85 χιλιάδων ατόμων μέχρι το 2018.
«Η Εθνική Φρουρά, αυτοί οι εθελοντές, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, αποφάσισαν παράλληλα με την πολιτική τους ζωή να συμμετάσχουν σε στρατιωτική υπηρεσία για την προστασία του γαλλικού λαού», όπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.
Όσοι κάνουν αίτηση συμμετοχής στη γαλλική Εθνοφρουρά θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ στρατιωτικών δραστηριοτήτων και υπηρεσίας στη στρατιωτική αστυνομία εσωτερικής ασφάλειας και προστασίας εφαρμογής πολιτικών νόμων (gendarmerie, όχι στρατονομία) ή στη γαλλική αστυνομία.
Οι εθελοντές θα μπορούν να λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σε περιπολίες παρακολούθησης και σε αποστολές δημόσιας ασφάλειας, ενώ θα μπορούν να καταπολεμούν το έγκλημα ή να συνδράμουν σε ζητήματα υγείας και κυβερνοχώρου.
Οι επιχειρησιακές εφεδρείες της γαλλικής Εθνικής Φρουράς ήδη περιλαμβάνουν 63 χιλιάδες ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 17 και 35 ετών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 72 χιλ. το 2017 και σε 85 χιλ. το 2018, με τον προϋπολογισμό της Εθνικής Φρουράς να αυξάνεται σε 311 εκατ. ευρώ για το 2017.
Η δημιουργία της νέας Εθνοφρουράς είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande αμέσως μετά τη φονική επίθεση τρομοκράτη στη Νίκαια, ο οποίος σκότωσε 84 ανθρώπους με φορτηγό πέφτοντας πάνω σε πλήθη που γιόρταζαν την Ημέρα της Βαστίλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης