Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο στο ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει λαχτάρα να προλάβουμε το νέο

Φάμελλος: Δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο στο ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει λαχτάρα να προλάβουμε το νέο
Θέλουμε να απευθυνθούμε στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ σε όλους αυτούς που ανησυχούν για την πατρίδα και το δίκαιο είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι «δεν υπάρχει σύγκρουση του παλιού με το νέο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια λαχτάρα να προλάβουμε, να κερδίσουμε το νέο».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ του παρελθόντος αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι πολύ μεγάλα δυνατά βήματα για να προλάβει τον χρόνο, τις απαιτήσεις, τις ανάγκες της κοινωνίας.
 Και γι αυτό έχουμε πιστέψει την ανάγκη να απευθυνθούμε στον λεγόμενο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανησυχούν και νοιάζονται για την πατρίδα και για το δίκαιο.
Αυτό κάνουμε για το μέλλον του τόπου μας» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Φάμελλος, ο οποίος αναφερόμενος στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέτει πολύ σημαντικά ερωτήματα, τα οποία προέκυψαν μετά τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
«Το πρώτο ερώτημα είναι ποια είναι η Ευρώπη που θα ζούμε, ποιες πολιτικές ευνοούν τους πολίτες της Ευρώπης προς τα πού πρέπει να πάει η Ευρώπη για να υπάρξει ως ενιαία Ευρώπη» είπε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος ερωτηθείς αν μπορεί η Ευρώπη σε αυτή τη συγκυρία με την άνοδο της ακροδεξιάς να επιβιώσει και να επιβιώσουν και οι αριστερές κυβερνήσεις μέσα σε αυτό το κλίμα, απάντησε θετικά.
«Ναι, νομίζω ότι ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει πολύ έντονη λιτότητα, λατρεία των αριθμών αλλά και φόβος και θέμα ασφάλειας στην Ευρώπη, αυτή την περίοδο πρέπει και μπορεί να ισχύσει μια νέα προοδευτική συμμαχία που θα έχει τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας, τα βασικά αγαθά της Δημοκρατίας ως κεντρικό άξονα.
Και αυτό είναι ίσως ένα κάλεσμα που θα κάνει προς τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και των προοδευτικών κυβερνήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του» είπε ο κ.Φάμελλος.
Όπως είπε, το δεύτερο μεγάλο θέμα που θα απασχολήσει το συνέδριο, αφορά το «πώς μπορεί να υπάρξει αριστερή προοδευτική ή έστω φιλολαϊκή κυβέρνηση μέσα σε μνημόνια, μέσα σε πλαίσιο λιτότητας, μέσα σε αυτό το οικονομίστικο πλαίσιο της Γερμανικής Ευρώπης, πώς μπορούμε δηλαδή να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια μέσα από το μνημόνιο και βγαίνοντας από αυτό».
«Το τρίτο θέμα και βασικότερο, όμως είναι ποιο είναι το κόμμα αυτό που θα υποστηρίξει αυτή την πορεία εξόδου από την κρίση, ποιο είναι το κόμμα που θα μιλά με την κοινωνία, θα μιλά με την κυβέρνηση, θα κρίνει και θα τροφοδοτεί την κυβερνητική πολιτική» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.
Ερωτηθείς αν η επιστροφή του κ. Κουβέλη σηματοδοτεί μια συσπείρωση του αριστερού χώρου, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι «έτσι και αλλιώς στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουμε ένα κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις γιατί χρειάζεται να αναδιατυπωθεί μια νέα συμμαχία κατά της λιτότητας αλλά και κατά της ακροδεξιάς σε επίπεδο Ευρώπης».
«Είναι προφανές ότι και στο επίπεδο της χώρας μας και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο αυτή η πρόσκληση για μια προοδευτική πολιτική προς όφελος των πολιτών είναι ανοιχτή και είναι ανοιχτή προς όλους» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης