Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συνεχίζεται η «ένεση» ρευστότητας από την PBoC – Διατέθηκαν 255 δισ. δολ. μέσα στο Σεπτέμβριο 2016

Κίνα: Συνεχίζεται η «ένεση» ρευστότητας από την PBoC – Διατέθηκαν 255 δισ. δολ. μέσα στο Σεπτέμβριο 2016
Η κινεζική αγορά έχει φορτωθεί ένα τεράστιο ιδιωτικό χρέος
Με το ποσό των 1,72 τρισ. γουάν ή 255 δισ. δολ. τροφοδότησε την εγχώρια οικονομία τον μήνα Σεπτέμβριο 2016 η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (People’s Bank of China, PBoC), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.
Από το παραπάνω ποσό τα 1,22 τρισ. διατεθήκαν για την παροχή δανείων, στο πλαίσιο της γενικότερης ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η PBoC για να τονώσει την ανάπτυξης ης κινεζικής οικονομίας.
Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα, μετά τη μικρή υποχώρηση τους μήνες του καλοκαιριού, η «ένεση» ρευστότητας από την Τράπεζα ενισχύθηκε και πάλι τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να φτάσει το επίπεδο των πρώτων μηνών του έτους.
Στον απόηχο των παραπάνω, η κινεζική αγορά έχει φορτωθεί ένα τεράστιο ιδιωτικό χρέος, το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμο.
Σημειώνεται πως με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα 19/10, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε 6,7% σε ετήσια βάση το γ’ 3μηνο του 2016, μία επίδοση ανώτερη των προβλέψεων,


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης