Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών μέχρι τα 1,09163 δολ. εξασθένησε το ευρώ λόγω Draghi

Στο χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών μέχρι τα 1,09163 δολ. εξασθένησε το ευρώ λόγω Draghi
Οι απώλειες του ευρώ βοήθησαν τον δείκτη συναλλαγματικής ισχύος του δολαρίου να ανέλθει στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών εξασθένησε η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, μετά την αναφορά του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι το Συμβούλιο Διακυβέρνησης της κεντρικής τραπέζης της ευρωζώνης δεν συζήτησε τον ενδεχόμενο τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προφανώς λόγω ανεπαρκούς ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Αντίστροφα, οι απώλειες του ευρώ βοήθησαν τον δείκτη συναλλαγματικής ισχύος του δολαρίου να ανέλθει στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών.
Συγκεκριμένα, το ευρώ διολίσθησε μέχρι τα 1,09163 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας καταγράψει ισχυρότερο επίπεδο ημέρας τα 1,10395 δολάρια.
Σύμφωνα με τον Draghi, η ΕΚΤ δεν εξέτασε σήμερα ούτε τον τερματισμό, αλλά ούτε και την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, το οποίο τυπικά ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017.
Στα κέρδη του αμερικανικού έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος συνέδραμαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Νέας Υόρκης, William Dudley, αργά χθες το βράδυ, ότι τα επιτόκια της Federal Reserve αναμένεται να αυξηθούν πριν την εκπνοή του 2016 αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να ανακάμπτει με τον τρέχοντα ρυθμό.
Επισημαίνεται, ότι ο Dudley - στενός «σύμμαχος» της προέδρου της Fed, Janet Yellen - αποτελεί μόνιμο μέλος μετά ψήφου της περίφημης 12μελούς επιτροπής νομισματικών υποθέσεων FOMC της Fed, στην οποία συμμετέχουν τα επτά μέλη του Συμβουλίου Διοικητών της, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Νέας Υόρκης και εκ περιτροπής τέσσερις πρόεδροι εκ των υπολοίπων 11 ομοσπονδιακών τραπεζών του συστήματος της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης