Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ

Σταθάκης: Ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ
Ο υπουργός Οικονομίας συμμετείχε σε Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας και η Enterprise Greece, στη Ρώμη
Για ιδιαίτερα θετική συμβολή στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας για το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ., αλλά και την υλοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
Ο υπουργός Οικονομίας συμμετείχε σε Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας (Confidustria) και η Enterprise Greece, στη Ρώμη, ενώ συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Carlo Calenta, και τον Ιταλό υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Claudio de Vincenti.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τα στοιχεία που υποστηρίζουν την εκτίμηση ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 2,5% το 2017 και θα συνεχίσει να «τρέχει» με αντίστοιχο ή ακόμα υψηλότερο ρυθμό μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Επίσης, χαρακτήρισε τις δύο χώρες «οάσεις σταθερότητας» σε ένα γεωστρατηγικό χώρο αποσταθεροποιημένο και δοκιμαζόμενο από εντάσεις και συγκρούσεις, ενώ σχολίασε πως «παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών, οι ιταλικές εταιρείες που ενεργοποιούνται και έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, στον τομέα της ενέργειας, των κατασκευών, της ναυτιλίας κ.ο.κ., παρέμειναν παρούσες κι ενεργές».
«Επιβεβαιώθηκε, έτσι, για μία ακόμα φορά ότι οι ελληνο-ιταλικές οικονομικές σχέσεις είναι κάθε άλλο παρά ευκαιριακές, έχουν μακρά παράδοση, στρατηγικό βάθος και αμοιβαιότητα, κάτι που αποτελεί το πιο στέρεο έδαφος που εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνσή τους, με τις ευκαιρίες που διανοίγονται τόσο στα παραδοσιακά, όσο και –κυρίως– σε νέα καινοτόμα πεδία», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας.
Σημειώνεται πως με στόχο την ενδυνάμωση της ελληνο-ιταλικής οικονομικής συνεργασίας, η Enterprise Greece υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Ιταλικό Οργανισμού Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης