Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν καθυστερούμε ούτε δευτερόλεπτο – Να συγκροτηθεί άμεσα το ΕΣΡ

Φάμελλος: Δεν καθυστερούμε ούτε δευτερόλεπτο – Να συγκροτηθεί άμεσα το ΕΣΡ
Θα ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπόψη τη πρόβλεψη του ΣτΕ είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καθυστερήσει ούτε δευτερόλεπτο αναφορικά με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίο διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο FM 104,9 ο κ.Φάμελλος είπε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα χρονικό διάστημα στο οποίο η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών να είναι εκτός συνταγματικού και εκτός νομοθετικού πλαισίου.
«Θα ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε ο κ. Φάμελλος επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας του συνόλου του νόμου, υπάρχει μόνο για το άρθρο 2.
«Οι προδιαγραφές σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων, με τον εξοπλισμό και τον πλουραλισμό του προγράμματος παραμένουν.
Με αυτές λοιπόν τις προδιαγραφές θα δοθούν προσωρινές άδειες χωρίς να υπάρχει ένα κλειστό καρτέλ, χωρίς δηλαδή να υπάρχει περιορισμός αλλά πραγματικά με ελεύθερη βούληση των επιχειρηματιών να καταθέσουν το ποσό για την προσωρινή άδεια και να έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις» είπε ο κ.Φάμελλος.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επισήμανε πως το αρνητικό στοιχείο είναι ότι καθυστερεί την εφαρμογή νόμιμων κανόνων και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ωστόσο είπε ότι υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2010 που «έλεγε ότι πρέπει να δοθούν άδειες γιατί είναι αντισυνταγματικό να μην υπάρχουν άδειες».
«Το θετικό είναι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν το σκεπτικό του στηρίζεται στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δίνει και μια εντολή ταυτόχρονα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Συμφωνούμε λοιπόν εδώ εμείς με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν αυτό είναι το σκεπτικό του, ότι εκτός από την αναστολή και την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, λέει ταυτόχρονα συγκροτήστε ΕΣΡ.
Δεν νομίζω τώρα ότι υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη ΝΔ να συνεχίσει να εκβιάζει και να μην συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ» είπε ο κ.Φάμελλος.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της ΝΔ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και προφανώς κάποιες οικογένειες να νέμονται τις καρέκλες της εξουσίας και να πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για να διοικούν κάποιοι ένα σταθερό κλειστό σύστημα εξουσίας».
«Αυτό έχει τελειώσει.
Δεν μπορεί να γίνει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης