Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έλεγχοι ασφαλείας στους νεοσύλλεκτους για αποτραπή τυχόν διείσδυσης τζιχαντιστών στο στρατό

Γερμανία: Έλεγχοι ασφαλείας στους νεοσύλλεκτους για αποτραπή τυχόν διείσδυσης τζιχαντιστών στο στρατό
Ελέγχους ασφαλείας σε όλους τους νεοσύλλεκτους θα κάνει η γερμανική κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2017
Ελέγχους ασφαλείας σε όλους τους νεοσύλλεκτους σκοπεύει να ξεκινήσει η γερμανική κυβέρνηση, αρχής γενομένης  από τον Ιούλιο του 2017, μετά τον εντοπισμό από την υπηρεσία αντικατασκοπείας των ενόπλων δυνάμεων (MAD) 20 ύποπτων ισλαμιστών στις τάξεις του στρατού (Μπούντεσβερ), σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.
Μάλιστα, εκπρόσωπος της MAD επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό, σημειώνοντας ότι είναι υπό διερεύνηση ακόμη 60 περιπτώσεις.
Όπως ανέφερε ο Funke Mediengruppe, εντός των επόμενων εβδομάδων νομοσχέδιο που θα συζητηθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο θα επιβάλει να ερευνώνται όλοι οι νεοσύλλεκτοι, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί τυχόν διείσδυση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στον γερμανικό στρατό με στόχο να αποκτήσουν στρατιωτική εκπαίδευση.
Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της MAD, οι στρατολόγοι έχουν δεχτεί αδιευκρίνιστο αριθμό αιτήσεων από ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του γερμανικού στρατού μόνο για λίγους μήνες και μάλιστα, εκφράζουν ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν εντατικά στη χρήση των όπλων και του εξοπλισμού.
Η υπηρεσία αντικατασκοπείας σε  ανακοίνωσή της προς τον όμιλο Funke, σημειώνει πως ανησυχούσε για μια ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο του 2014, που προέτρεπε όσους έχουν στρατιωτική εκπαίδευση να ενταχθούν στην τζιχαντιστική οργάνωση και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του να μάθουν να πυροβολούν και να εξοικειωθούν με τα όπλα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Σύρο με την κατηγορία ότι είναι μέλος ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί ακόμη ένας Σύρος πρόσφυγας που φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης