Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (Bank of Ireland): Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις - Πρόωρα τα συμπεράσματα για την προεδρία Trump

Lane (Bank of Ireland): Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις - Πρόωρα τα συμπεράσματα για την προεδρία Trump
«Η χάραξη της νομισματικής πολιτικής δε βασίζεται στις εξελίξεις μέρα με τη μέρα», σημείωσε το διοικητικό στέλεχος
Τη σπουδαιότητα του sell off στα ομόλογα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, που καταγράφεται στον απόηχο του αποτελέσματος-έκπληξη των αμερικανικών εκλογών, προσπάθησε να υποτιμήσει ο Philip Lane, πρόεδρος της Τράπεζας της Ιρλανδίας (Bank of Ireland) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγκριτο πρακτορείο Reuters, ο Lane επισήμανε πως οι αλλαγές που καταγράφονται «μέρα με τη μέρα» δεν είναι τόσο σημαντικές για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Όπως είπε, οι εξελίξεις στις αγορές θα είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα αξιολογήσει η ΕΚΤ, κατά τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου, για να αποφασίσει για μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
«Οι αλλαγές που σημειώνονται μέρα με τη μέρα δε μας απασχολούν άμεσα ιδιαίτερα, ωστόσο θα αξιολογήσουμε ό,τι συμβαίνει και στις αρχές του Δεκεμβρίου θα δούμε τα στοιχεία της αγοράς και τα ανανεωμένες προβλέψεις», σημείωσε ο Lane, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.
«Η χάραξη της νομισματικής πολιτικής δε βασίζεται στις εξελίξεις μέρα με τη μέρα», κατέστησε σαφές ο Ιρλανδός τραπεζίτης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Lane τόνισε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις - ενόψει και του δημοψηφίσματος στην Ιταλία - αλλά είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την προεδρία Trump.
«Είναι εξαιρετικά νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, τόσο στην τράπεζα, όσο και συνολικά στο ευρωσύστημα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και εξετάζουμε ό,τι συμβαίνει», είπε συγκεκριμένα.
Στη συνέχεια προσέθεσε πως «σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη φύση της διακυβέρνησης Trump» και ως εκ τούτου «δεν υπάρχει πραγματική βάση για κάποια συγκεκριμένη ανάλυση».
Τέλος, ο Lane γνωστοποίησε την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης των νέων κανόνων για τα στεγαστικά δάνεια στις 23 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης