Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Δεν έχουμε συζητήσει ενδεχόμενη αγορά μετοχών στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης

Coeure (ΕΚΤ): Δεν έχουμε συζητήσει ενδεχόμενη αγορά μετοχών στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης
Coeure: Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης κάποια στιγμή θα αρχίσει να περιορίζει την έκταση του έκτακτου προγράμματος νομισματικής της χαλάρωσης, «αλλά όχι ακόμα»
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο αγοράς μετοχών στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, μάλιστα απέχει πολύ από το να εξετάσει μια τέτοια περίπτωση, όπως ανέφερε σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure.
Ο ίδιος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας (BoJ), για να υπενθυμίσει, ότι σε άλλες περιοχές του κόσμου, η αγορά μετοχών από μια μεγάλη κεντρική τράπεζα αποτελεί ένα σενάριο ρεαλιστικό.
Όμως, στην περίπτωση της ΕΚΤ, η αγορά μετοχών «θεωρητικά [μόνον] είναι πιθανή... εννοώ ότι βρισκόμαστε μακριά από το σημείο στο οποίο θα χρειαζόταν να το πράξουμε», επεσήμανε ο Coeure ενώπιον φοιτητών, για να προσθέσει: «Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης [στην ΕΚΤ] σήμερα, δεν έχουμε συζητήσει ποτέ» την αγορά μετοχών.
Όπως τόνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης κάποια στιγμή θα αρχίσει να περιορίζει την έκταση του έκτακτου προγράμματος νομισματικής της χαλάρωσης «αλλά όχι ακόμα», για να συμπληρώσει, ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καταγραφεί μια σταθερή ανάκαμψη του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης