Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Να επιμείνουμε για μείωση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων

Φάμελλος: Να επιμείνουμε για μείωση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων
Η Ευρώπη πρέπει να μιλά με μια γλώσσα που είναι λιγότερη φτώχεια και περισσότερη εργασία είπε ο κ.Φάμελλος
Την ανάγκη να υπάρξει μείωση όχι μόνο στο ελληνικό χρέος αλλά και στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 και μετά επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος.
«Η συζήτηση γίνεται για μετά το 2018, για τη μείωση του κόστους του χρέους και των πλεονασμάτων και όχι για νέα μέτρα.
Πρέπει να επιμείνουμε στο να υπάρξει μείωση του χρέους και των πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια γιατί η συμφωνία της 24ης Μαΐου του 2016 μας δίνει ένα δρομολόγιο εξόδου» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Φάμελλος.
«Θέση της κυβέρνησης είναι να συμφωνήσουν όλοι σε μία συζήτηση μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, που θα κρατήσει σε θετικό πρόσημο την ανάπτυξη στην χώρα.
Η Ευρώπη πρέπει να μιλάει με μία γλώσσα, που είναι λιγότερη φτώχεια και περισσότερη εργασία», είπε ο κ.Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι «εάν το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν μπορούν να προκύψουν τόσο σημαντικά πλεονάσματα, να το πει στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως στη Γερμανία».
«Δεν μπορεί η Ευρώπη να μιλάει για βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση της φτώχειας και βελτίωση της εργασίας και να εφαρμόζει προγράμματα που μεγαλώνουν την φτώχεια και την ανεργία», τόνισε ο κ. Φάμελλος, και εκτίμησε ότι οι αντιθέσεις ή οι αντιρρήσεις που έχουν διαπιστωθεί δεν θα σταματήσουν την πορεία της αξιολόγησης της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης