Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η καθυστέρηση στη β΄ αξιολόγηση θα διογκώσει την εσωτερική στάση πληρωμών

Σταϊκούρας (ΝΔ): Η καθυστέρηση στη β΄ αξιολόγηση θα διογκώσει την εσωτερική στάση πληρωμών
H κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία, αναφέρει ο Χρ. Σταϊκούρας
Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς», τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας σε δήλωσή του,  σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.
«Τη στιγμή που η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δυσκολεύει και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία, αναφέρει στη δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. 
Όπως τονίζει, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 6,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 65% από τις αρχές του 2015, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
Και αυτό παρά το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από τον Ιούλιο, αφού η κυβέρνηση δημιουργεί, ταυτόχρονα, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.
“Εσωτερική στάση πληρωμών”, που εκτιμάται ότι θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης