Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι συμμετοχές των εγχώριων θεσμικών επενδυτών στις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ

Οι συμμετοχές των εγχώριων θεσμικών επενδυτών στις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς κάποιες από αυτές τις θέσεις έχουν αποκτηθεί αρκετά χρόνια πριν όταν η αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ήταν σημαντικά μεγαλύτερη
Διατηρούν τις θέσεις τους στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές με πολλές βέβαια από αυτές να έχουν αποκτηθεί σε σημαντικά υψηλότερες τιμές, τότε που η αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ήταν μεγαλύτερη.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως πολλές από τις θέσεις θα ήταν δύσκολο να ρευστοποιηθούν καθώς πολλές από τις εταιρείες που έχουν συμμετοχή τα αμοιβαία έχουν σημαντικά περιορισμένη εμπορευσιμότητα.
Από την άλλη για πολλές εταιρείες είναι εξαιρετικά θετικό ότι έχουν θεσμικούς στο μετοχολόγιο τους και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για αυτές.
Είναι όμως θετικό και για τα ίδια τα αμοιβαία να έχουν μετοχές στα χαρτοφυλάκια τους που δεν ανήκουν μόνο στην κατηγορία που περιλαμβάνει τις γνωστές μετοχές του ΧΑ που καθημερινά απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου.
Πιο αναλυτικά, στην AS Company έχουν 326 χιλ. τεμάχια με τα περισσότερα να έχει το Δήλος Blue Chpis μετοχικό εσωτερικού.
Στην Βιοκαρπέτ έχουν 1,04 εκατ. ευρώ με το Alpha Blue Chips να έχει 1 εκατ. μετοχές.
Στην Byte έχουν 1,97 εκατ. μετοχές με το Alpha Blue Chip να έχει πάνω από 800 χιλ. τεμάχια και το Δήλος κάτι λιγότερο από 800 χιλ. τεμάχια.
Στη Centric έχουν λιγότερες από 5.000 μετοχές, στη Ντρουκφάρμπεν περίπου 35 χιλ. τεμάχια και στην Έλτον 450 χιλ. τεμάχια με τα περισσότερα να ελέγχονται από τη Metlife Alico Medium& Small Cap.
Στην ΕΛΒΕ Ενδυμάων η θέση δεν ξεπερνά τις 250 χιλ. τεμάχια ενώ στην Ελτράκ ανέρχεται στις 690 χιλ. τεμάχια με αμοιβαία της Alpha να τα έχουν σχεδόν όλα.
Στην Flexopack η θέση των εγχώριων θεσμικών ξεπερνά οριακά τις 150 χιλ. τεμάχια με το αναπτυξιακό της Ευρωπαϊκής Πίστης να έχει τα περισσότερα.
Στη Frigoglass έχουν περίπου 1 εκατ. τεμάχια, στη Χαλκόρ 254 χιλ. τεμάχια, στην Ικτίνος κάτω από 2 χιλ. τεμάχια, στην Ίλυδα 481 χιλ. τεμάχια, στην Inform Lykos περίπου 1,43 εκατ. τεμάχια, στην J&P Άβαξ 275 χιλ. τεμάχια με το αμοιβαίο επιθετικής στρατηγικής της Allianz να έχει 100 χιλ. τεμάχια, στην Κλουκίνας –Λάππας 1,36 εκατ. τεμάχια με τα περισσότερα να έχει το Blue Chips της Alpha, ενώ στην Καράτζης έχουν 173 χιλ. τεμάχια.
Στην Καρέλιας έχον 3,8 χιλ. τεμάχια, στην Kleeman 1,3 εκατ. τεμάχια, στην Κρι-Κρι 1,55 εκατ. τεμάχια, στην Κτήμα Λαζαρίδη 20 χιλ. τεμάχια, στην Μύλοι Λούλη 170 χιλ. τεμάχια, και στη Μοτοδυναμική 405 χιλ. τεμάχια.
Στην Paperpack έχουν 43 χιλ. τεμάχια, στην Παπουτσάνης 2,05 εκατ. τεμάχια, στην Πετρόπουλος 732 χιλ. τεμάχια, στην Profile 892 χιλ. τεμάχια με την CPB ελληνικό μετοχικό να έχει άνω των 310 χιλ. τεμαχίων.
Στην Q&R έχουν 710 χιλ. τεμάχια, στην Quest 600 χιλ. τεμάχια, στην Revoil 275 χιλ. τεμάχια και όλα κατέχονται από ένα αμοιβαίο της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Στη Σελόντα έχουν μόλις 7 χιλ. τεμάχια, στην Κανάκης περίπου 150 χιλ. τεμάχια, στην Τεχνική Ολυμπιακή κάτω από 25 χιλ. τεμάχια, και τέλος στην Βογιατζόγλου περίπου 66 χιλ. τεμάχια.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης