Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Απαιτείται ένα «συνετό ξεκίνημα εξόδου» από την ποσοτική χαλάρωση

Spahn (αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Απαιτείται ένα «συνετό ξεκίνημα εξόδου» από την ποσοτική χαλάρωση
Οι Γερμανοί «γκρινιάζουν», ότι ο πληθωρισμός προκαλεί απώλειες στην πραγματική αξία των αποταμιεύσεών τους, καθώς τα επιτόκια που λαμβάνουν - λόγω ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - είναι σχεδόν μηδενικά
Ένα «συνετό ξεκίνημα εξόδου» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει είναι επιθυμητό για τη Γερμανία, λόγω των πολυάριθμων παρενεργειών που προκαλεί η επεκτατική νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, που είναι παράλληλα και υψηλόβαθμο στέλεχος του Χριστιανο-Δημοκρατικού κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel.
Για τον ίδιο, η πρόσφατη επιτάχυνση του δείκτη τιμών καταναλωτού στην ευρωζώνη δεν προκαλεί έκπληξη, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο συνολικός πληθωρισμός δεν έχει ακόμα ανέλθει στο επίπεδο-στόχο 2% που υπηρετεί η ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται, ότι ο γερμανικός πληθωρισμός αυξήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε 1,7%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.
Οι Γερμανοί «γκρινιάζουν», ότι ο πληθωρισμός προκαλεί απώλειες στην πραγματική αξία των αποταμιεύσεών τους, καθώς τα επιτόκια που λαμβάνουν - λόγω ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - είναι σχεδόν μηδενικά.
Απαντώντας σήμερα στα πολλαπλά γερμανικά καλέσματα των τελευταίων ημερών για σταδιακή συρρίκνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το έμπειρο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Yves Mersch, αντέτεινε ψύχραιμα, ότι είναι πρόωρο να διακηρυχθεί μια νίκη επί της οικονομικής αδυναμίας της ευρωζώνης, παρά την όψιμη επιτάχυνση του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης