Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία ΙΣΑ για ελλείψεις φαρμάκων καρκινοπαθών στο νοσοκομείο Λαϊκό

Καταγγελία ΙΣΑ για ελλείψεις φαρμάκων καρκινοπαθών στο νοσοκομείο Λαϊκό
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο Λαϊκό, για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών
Την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΙΣΑ, «υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επισημαίνεται το νοσοκομείο Λαϊκό, το οποίο, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις, σε ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα οι θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο, για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.
Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
««Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής.
Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών ,οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης