Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Απίθανο οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Ισχυρό κίνητρο η ένταξη στο QE

Citigroup: Απίθανο οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Ισχυρό κίνητρο η ένταξη στο QE
Οι δανειστές της Ελλάδος δεν δείχνουν την ίδια διάθεση για παραχωρήσεις προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση
Μπορεί η δυσαρέσκεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις επιλογές της κυβέρνησης, να μεγαλώνει, ωστόσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν θεωρείται πιθανό.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, η οποία εκτιμά ότι για την Ελλάδα η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Βέβαια, όπως διαπιστώνει η Citigroup, οι δανειστές της Ελλάδος δεν δείχνουν την ίδια διάθεση για παραχωρήσεις προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, δεδομένου του ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει λήξεις ομολόγων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο Eurogroup της Πέμπτης, στις 26 Ιανουαρίου 2017, η Αθήνα θα παρουσιάσει μια δέσμη μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, προκειμένου να πετύχει επανέναρξη των συνομιλιών με τους δανειστές.
Μετά τις απειλές Schaeuble ότι «χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα» η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε νέες συμπληγάδες με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτές τις πιέσεις προκειμένου να αποφύγει ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας που εγκυμονεί τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων που έχει η χώρα.  
Ως αντάλλαγμα για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει ο «διευρυμένος κόφτης» που προωθεί και σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνταξιούχους πρόκειται να ισχύει μόνο για ένα χρόνο (σ.σ. το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο του 2018), η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από το Eurogroup την ενεργοποίηση συγκεκριμένων μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων για το χρέος ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

(Πρώτη ενημέρωση 12:27, 23 Ιανουαρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης