Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν θα πάρουμε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα – Είμαστε τίμια κυβέρνηση

Φάμελλος: Δεν θα πάρουμε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα – Είμαστε τίμια κυβέρνηση
Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί είπε ο αναπληρωτής υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει και δεν είναι υποχρεωμένη να πάρει νέα μέτρα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση στο πλαίσιο των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.
«Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες για τα αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής.
Η περίοδος που η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι τελείωσε.
Είμαστε μια εργατική και τίμια κυβέρνηση που παρακολουθεί τους οικονομικούς δείκτες.
Δεν χρειαζόμαστε κανέναν κόφτη.
Έχουμε πάρει την απόφαση να είμαστε συνεπείς και παραγωγικοί και αυτό προτείνουμε και στην Ευρώπη» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος, υπογραμμίζοντας με αφορμή και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «οποιοσδήποτε επιβουλεύεται τη χώρα, να το ξεχάσει, δεν θα πάρουμε και δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να πάρουμε νέα μέτρα».
Όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ.Φάμελλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, προσπαθεί να διευθετήσει ο κ. Σόιμπλε αλλάζοντας διαρκώς στάση.
«Η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει.
Έχουμε ένα περιθώριο, θέλουμε μέσα σε τρεις μήνες να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί» τόνισε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος επανέλαβε πως όσοι ανοίγουν τη συζήτηση για νέα μέτρα θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.
«Η απόφαση του ESM έδωσε ένα μήνυμα στους κακόβουλους που έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το πλεόνασμα για την κοινωνία» είπε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ ότι αντί να στηρίξει την απόφαση, έφερε την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης