Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gross (Janus Global): Οι επενδυτές πρέπει να αγκαλιάσουν τη «χρηματοοικονομική μεθαδόνη» του QE

Gross (Janus Global): Οι επενδυτές πρέπει να αγκαλιάσουν τη «χρηματοοικονομική μεθαδόνη» του QE
Η ποσοτική χαλάρωση θα συνεχιστεί ακόμα κι αν ο ρυθμός περιοριστεί στα επόμενα χρόνια
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επικεφαλής της Janus Global, Bill Gross, «προειδοποιεί» τους επενδυτές ότι τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών θα συνεχιστούν και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.
«Προς το παρόν οι επενδυτές θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή τη χρηματοοικονομική μεθαδόνη του QE» επισημαίνει ο ίδιος στο μηνιαίο επενδυτικό outlook.
«Η ποσοτική χαλάρωση θα συνεχιστεί ακόμα κι αν η δόση μειωθεί στα επόμενα χρόνια.
Αλλά ενώ η συνήθεια της μεθαδόνης είναι πολύ καλύτερη από την ηρωίνη, έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί μια ανθυγιεινή καπιταλιστική ισορροπία που κάποια μέρα θα πρέπει να συνυπολογιστεί» επισημαίνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων είναι πιθανόν να αυξηθούν σταδιακά αλλά θα παραμείνουν τεχνητά χαμηλές λόγω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών.
«Θα τολμούσα να εικάσω ότι χωρίς το QE από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα θα αυξηθούν αρκετά γρήγορα στο 3,5% και ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα βυθιστεί σε ύφεση» γράφει ο Gross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης