Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η γρήγορη υποχώρηση 4 μετοχών του FTSE 25 που μπορεί να κρύβει βραχυπρόθεσμα ευκαιρίες

Η γρήγορη υποχώρηση 4 μετοχών του FTSE 25 που μπορεί να κρύβει βραχυπρόθεσμα ευκαιρίες
Από την αρχή του έτους οι μετοχές των ΕΧΑΕ, Lamda Dev., Jumbo και ΔΕΗ καταγράφουν αποδόσεις χειρότερες από αυτές του FTSE 25 – Ποιες έχουν προσεγγίσει επίπεδα από τα οποία έχουν αντιδράσει πολλές φορές στο παρελθόν
Πλην των τραπεζικών μετοχών που λόγω των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση έχουν καταγράψει αξιόλογες απώλειες από το ξεκίνημα του 2017, τέσσερις επιπλέον τίτλοι ξεχωρίζουν για την πτώση τους με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται σε επίπεδα από τα οποία έχουν στο παρελθόν αντιδράσει.
Η υποχώρηση αυτή από την αρχή του έτους ενδέχεται να κρύβει αγοραστικές ευκαιρίες για τους traders βραχυπρόθεσμα.
Αυτό αν η αγορά δεν βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα ρευστοποιήσεων από μία ενδεχόμενη εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, που μάλλον φαίνεται απίθανο σενάριο, καθώς η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνει πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις.
Η πτώση της μετοχής της ΕΧΑΕ έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς συνοδεύτηκε από αυξημένο όγκο συναλλαγών.
Ο τίτλος υποχωρεί 12,07% από την αρχή του έτους και στις τρεις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν της χθεσινής (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου) πραγματοποίησε όγκο συνολικά που ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια.
Χθες ενισχύθηκε οριακά με χαμηλό όγκο και έκλεισε στα 4,30 ευρώ.
Η ζώνη 4,20-4 ευρώ αποτελεί σημαντική στήριξη και έχει στο παρελθόν δώσει αντίδραση τουλάχιστον 2 φορές.
Επίπεδα κάτω από τις παραπάνω τιμές έχει να δει από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη.
Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 281 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 6,5%.
Με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη η μετοχή δεν θεωρείται φθηνή λόγω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας στο ΧΑ, αλλά όσοι πιστεύουν στο ανοδικό σενάριο, αυτό σημαίνει αύξηση του τζίρου και άμεσα οφέλη για τη μετοχή.
Η μετοχή της Lamda Development έχει απώλειες 10,4% από την αρχή του έτους με την τιμή να έχει υποχωρήσει στα 4,30 ευρώ σημείο από το οποίο έχει δώσει αντίδραση στο παρελθόν.
Το μεγάλο project που αποτελεί καταλύτη, το Ελληνικό, δεν καταγράφει πρόοδο αλλά η μετοχή έχει να δει τιμές κάτω από τα 4,15 ευρώ από τον Ιούνιο του 2016.
Η Jumbo έκλεισε χθες με άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση αλλά οι απώλειες από την αρχή του έτους παραμένουν υψηλές και πιο συγκεκριμένα ανέρχονται στο 11,5%.
Η μετοχή βέβαια έχει στους προηγούμενους μήνες δώσει μεγάλες υπεραξίες στους μετόχους αφού μέσα σε έξι μήνες βρέθηκε από τα 10 ευρώ στα 15 ευρώ.
Τα ισχυρά θεμελιώδη έχουν ανοίξει την όρεξη των επενδυτών και η πρόσφατη υποχώρηση από τα 15 ευρώ στα 13,3 ευρώ δεν αποκλείεται να δώσει αφορμές για βραχυπρόθεσμο trading.
Τέλος η ΔΕΗ έχει υποχωρήσει 9,3% από την αρχή του έτους και βρίσκεται στα 2,62 ευρώ, τιμή που δίνει αποτίμηση 607 εκατ. ευρώ.
Τα 2,45 ευρώ που είδε πρόσφατα πρόσφεραν ξανά στήριξη στη μετοχή με την επόμενη στήριξη να είναι στα 2,30 ευρώ περίπου.
Ο τίτλος έχει δυσκολευτεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν να ξεπεράσει τα 3 ευρώ, αλλά από τα τρέχοντα επίπεδα μία επαναπροσέγγιση των 3 ευρώ δίνει καλή απόδοση.
Σημειώνεται πως ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης από την αρχή του έτους έχει απώλειες 4,90%.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης