Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει η αξιολόγηση με επιπλέον λιτότητα

Φάμελλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει η αξιολόγηση με επιπλέον λιτότητα
Σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους συμμάχους και είναι πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη είπε ο αναπ. υπ. Περιβάλλοντος
Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει η αξιολόγηση με επιπλέον λιτότητα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε τραγικό λάθος της αντιπολίτευσης να επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα καταστροφολογίας σχετικά με την ελληνική οικονομία.
«Η πρόταση να υποφέρει περισσότερο η κοινωνία δεν θα δώσει εργασία.
Είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο των πέντε χρόνων του 2009-2014, έδωσε τραγικά αποτελέσματα, κατέστρεψε κοινωνικές και οικονομικές δομές, αποδιάρθρωσε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας, δε δίνει όφελος στην κοινωνία.
Σήμερα η χώρα μας, δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη 5η αξιολόγηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, έχει πολύ περισσότερους συμμάχους και είναι πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος, αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών, και κυρίως του ΔΝΤ, για τη λήψη νέων μέτρων.
«Το κλειδί για το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι η στάση του ΔΝΤ.
Είναι ο συσχετισμός δυνάμεων, που πάντα επιλύει τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα στην Ευρώπη και παγκοσμίως, είναι το πώς θα διαμορφωθεί μία συμμαχία ισχυρότερη από αυτή που έχει σήμερα ο κ. Σόιμπλε με το ΔΝΤ.
Οι συσχετισμοί δυνάμεων, μετά και τις τοποθετήσεις του κ. Ντάισελμπλουμ και της υπόλοιπης Ευρώπης και από τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία, είναι αυτή τη στιγμή εξέλιξη σημαντική προς όφελος της χώρας μας, συνηγορεί υπέρ μίας συμφωνίας προς όφελός μας η εξέλιξη» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος, επισημαίνοντας πως τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ δεν υπήρχαν στη συμφωνία.
«Εμείς είμαστε απόλυτα συνεπείς και οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα σε αυτή τη συμφωνία και έχουν υπεραποδώσει και στα δημοσιονομικά και στα αναπτυξιακά.
Το  ΔΝΤ έρχεται στη διαπραγμάτευση για ακόμη μία φορά με λάθος δείκτες, συντελεστές οικονομικής και δημοσιονομικής λειτουργίας, ενώ ήδη τα αποτελέσματα το έχουν διαψεύσει --και τα φετινά αποτελέσματα του 2016.
Άρα δεν είναι μία διαφωνία μείγματος πολιτικής, μείγματος δημοσιονομικών και φορολογικών και αφορολόγητων στοιχείων, είναι μία διαφορά στον πυρήνα της πολιτικής» είπε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» της αντιπολίτευσης τη δημιουργία «κλίματος καταστροφολογίας αν καθυστερήσει μία ημέρα η αξιολόγηση, διότι δεν υπάρχει άγχος όσον αφορά τους οικονομικούς ρυθμούς».
«Εμείς θέλουμε να τροφοδοτήσουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα της οικονομίας, λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης και της διεύρυνσης επενδύσεων και εργασίας.
Δεν έχουμε κάποιο πλαίσιο ασφυξίας, δεν έχουμε κάποιον βρόχο ασφυξίας, δεν πρέπει δηλαδή να κινδυνολογούμε στην κοινωνία.
Η ΝΔ προσπαθεί να σώσει το παλιό, αναποτελεσματικό και μη αξιοκρατικό και μη τίμιο σύστημα διοίκησης και πολιτείας, που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στηρίζει το παλιό κατεστημένο και προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να αποτύχει η κυβέρνηση.
Όμως, το λάθος που κάνει είναι ότι προσπαθεί έτσι να αποτύχει και η Ελλάδα» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης