Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κι όμως, η αξία της Saudi Aramco είναι πολύ λιγότερη από 2 τρισ. δολάρια…

Bloomberg: Κι όμως, η αξία της Saudi Aramco είναι πολύ λιγότερη από 2 τρισ. δολάρια…
Η σκωτσέζικη Wood Mackenzie υπολογίζει τη συνολική αξία της εταιρείας στα «μόλις» 400 δισ. δολάρια
Οι αναφορές ότι η συνολική αξία της κρατικής πετρελαϊκής της Σαουδικής Αραβίας αγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια ίσως είναι τελικά υπερβολικές…
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg διευθύνοντες σύμβουλοι και οικονομικοί αναλυτές, λαμβάνοντας υπόψη τα αποθέματα «μαύρου χρυσού», τα περιουσιακά στοιχεία, τη μελλοντική καταβολή φόρων κλπ, η αξία της Saudi Aramco, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής του κόσμου, είναι υποπολλαπλάσια!
Σημειώνεται ότι η Aramco αποτιμάται στα 2 τρισ. δολάρια και με βάση την επικείμενη δημόσια προσφορά μετόχων (IPO) το 2018, καθώς το 5% έχει σκοπό την προσέλκυση 100 δισ. δολαρίων.
Η σκωτσέζικη Wood Mackenzie υπολογίζει τη συνολική αξία της εταιρείας στα «μόλις» 400 δισ. δολάρια, ενώ ένας έτερος αναλυτής δήλωσε στο Bloomberg πως την υπολογίζει στα περίπου 500 δισ. δολάρια.
Άλλοι, και αυτοί υπό τον όρο της ανωνυμίας, έκαναν λόγο για συνολική αξία 1 τρισ. δολαρίων.




Η Saudi Aramco καλεί τις JPMorgan Chase, Morgan Stanley και HSBC να βοηθήσουν στην IPO

Να βοηθήσουν στην επικειμένη τεραστίων διαστάσεων δημόσια προσφορά μετοχών της κάλεσε τις JPMorgan Chase, Morgan Stanley και HSBC η Saudi Aramco.
Η μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου στον κλάδο αναζητά επίσης και άλλη μία τράπεζα που θα έχει πρόσβαση στις κινεζικές αγορές, όπως είπε στο Reuters πηγή που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
Βέβαια, νωρίτερα μέσα στον μήνα, διάφορα ξένα δίκτυα είχαν μεταδώσει ότι η Aramco είχε προτείνει επίσης τη θέση του συμβούλου για την IPO στη Citigroup αλλά και την Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης