Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία για 13.000 νέους η Σουηδία, λόγω της απειλητικής Ρωσίας

Επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία για 13.000 νέους η Σουηδία, λόγω της απειλητικής Ρωσίας
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η Ρωσία πραγματοποιεί εκτεταμένη κατασκοπεία κατά της χώρας
Περίπου 13.000 νέοι Σουηδοί θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα 2 Μαρτίου 2018 το υπουργείο Άμυνας στη Στοκχόλμη.
Η εξέλιξη είναι σίγουρα πρωτοφανής για μία χώρα που δεν υποχρεώνει τους πολίτες της να θητεύσουν στο στρατό, με τη αιτία να είναι η γειτονική Ρωσία.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η Ρωσία πραγματοποιεί εκτεταμένη κατασκοπεία κατά της χώρας.
Επίσης, η έντονη στρατιωτική δραστηριοποίηση της Μόσχας στη Βαλτική Θάλασσα έχει προκαλέσει την ανησυχία και τις αντιδράσεις των σκανδιναβικών αλλά και των πρώην σοβιετικών χωρών.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει ραγδαία τις δυνάμεις του στην περιοχή από το 2016, ειδικά στην Πολωνία.
Στα της Σουηδίας, από τους νέους που θα κληθούν, με ημερομηνία γέννησης από το 1999 και μετά, θα επιλεγούν για υποχρεωτική θητεία στο στρατό από το 2018 τουλάχιστον 4.000.
Το 2010, η χώρα, η οποία δεν έχει γνωρίσει ένοπλη σύγκρουση στο έδαφός της εδώ και πάνω από δύο αιώνες, είχε καταργήσει την υποχρεωτική θητεία που είχε θεσπισθεί για πρώτη φορά το 1901.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης