Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο β' εξάμηνο 2018 θα πραγματοποιηθούν οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της Saudi Aramco

Στο β' εξάμηνο 2018 θα πραγματοποιηθούν οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της Saudi Aramco
Η Saudi Aramco πρόκειται να διαθέσει περίπου το 5% του μετοχικού της κεφαλαίου - έναντι περίπου 100 δισ. δολαρίων ΗΠΑ - σε ιδιώτες επενδυτές, σε «ένα ή ενδεχομένως δύο» ξένα χρηματιστήρια, αλλά και στη σαουδαραβική κεφαλαιαγορά (Tadawul)
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι αρχικές δημόσιες εγγραφές της γιγαντιαίας κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, σε διάφορα ξένα χρηματιστήρια και στην τοπική κεφαλαιαγορά του Ριάντ, όπως επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλός της, Amin Nasser.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής οι σχετικές προετοιμασίες βαίνουν ομαλώς και καταγράφεται πρόοδος.
Η Saudi Aramco πρόκειται να διαθέσει περίπου το 5% του μετοχικού της κεφαλαίου - έναντι περίπου 100 δισ. δολαρίων ΗΠΑ - σε ιδιώτες επενδυτές, σε «ένα ή ενδεχομένως δύο» ξένα χρηματιστήρια, αλλά και στη σαουδαραβική κεφαλαιαγορά (Tadawul).
Όπως ανέφερε ο Nasser, η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει τα δεδομένα σε διάφορα μεγάλα χρηματιστήρια του πλανήτη, ώστε να αποτιμήσει σε ποιά από αυτά θα θελήσει να εισαχθούν οι μετοχές της.
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι η πλεονασματική ημερήσια παραγωγή «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως θα περιοριστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, τονίζοντας ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία θα πρέπει να συνεχίσει να πραγματοποιεί μακροπρόθεσμες επενδύσεις παρά τις χαμηλές διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης