Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Η καθυστέρηση του 2015 και του 2016 φόρτωσε στους πολίτες ένα τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι είναι τεράστιο το κόστος από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
«Η καθυστέρηση του 2015 και του 2016 φόρτωσε στους πολίτες ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που υφίστανται ακόμη και σήμερα, τον οριζόντιο και αυτόματο ”κόφτη”, το αιώνιο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και 9 δις ευρώ μέτρα λιτότητας.
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης έχει προσθέσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή του αφορολόγητου και των συντάξεων, και για μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018.
Τέλος, η καθυστέρηση έχει ήδη προσθέσει κόστος στην οικονομία.
Η χώρα «βούλιαξε» στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις αποσύρθηκαν, τα ”κόκκινα δάνεια” αυξήθηκαν, το κόστος δανεισμού των τραπεζών αυξάνει και πάλι» υπογραμμίζει ο κ.Σταϊκούρας.
«Αυτό είναι το κόστος της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας, των καθυστερήσεων και ιδεοληψιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Της κυβέρνησης που συνεχίζει να σωρεύει τεράστιο κόστος στην οικονομία και τη χώρα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης