Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Επιτυγχάνονται σταδιακά οι στόχοι πληθωρισμού και πλήρους απασχόλησης της Fed

Yellen: Επιτυγχάνονται σταδιακά οι στόχοι πληθωρισμού και πλήρους απασχόλησης της Fed
Η Fed ακόμα δεν έχει «χαρτογραφήσει» τις πιθανές αντιδράσεις της απέναντι στη νέα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που διακηρύσσει ο Trump, η οποία συνιστά μεγάλη αβεβαιότητα
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου γύρου αγοράς ομολόγων από τη Federal Reserve - αν και προτίμησε να το αποφύγει - η πρόεδρός της, Janet Yellen, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση αύξησης του βασικού επιτοκίου της Fed κατά 25 μονάδες βάσης στο πεδίο 0,75% - 1,00%.
Όπως είπε, η υφιστάμενη νομισματική πολιτική της Fed παραμένει χαλαρή και επεκτατική, επισημαίνοντας, ότι οι στόχοι πληθωρισμού περί το 2% και πλήρους απασχόλησης στην οικονομία των ΗΠΑ επιτυγχάνονται σταδιακά.
Η ίδια επεσήμανε, ότι το μέγεθος του ισολογισμού της Fed θα συρρικνωθεί μόνον όταν επιστρέψει η αυτοπεποίθηση προς την οικονομία των ΗΠΑ.
Αναφορικά με την προαναγγελθείσα από τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, δημοσιονομική επέκταση, η Yellen διευκρίνισε, ότι αυτό το ζήτημα δεν απασχόλησε λεπτομερώς τις διήμερες εργασίες της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, που ολοκλήρωθηκαν σήμερα.
Η ίδια προσέθεσε, ότι η Fed ακόμα δεν έχει «χαρτογραφήσει» τις πιθανές αντιδράσεις της απέναντι στη νέα δημοσιονομική πολιτική που διακηρύσσει ο Trump, η οποία παραδέχθηκε πως συνιστά μεγάλη αβεβαιότητα.
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, ότι η σημερινή αύξηση επιτοκίων της Fed δεν αντικατοπτρίζει προβλέψεις της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ αναφορικά με τις ενδεχόμενες δημοσιονομικές επιλογές της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Yellen ανέφερε, ότι συναντήθηκε σύντομα με τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, καθώς και τον νέο υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, με τον οποίο αναμένει να έχει μια «ισχυρή σχέση συνεργασίας»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης