Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα διογκώσει το χρέος των πιστωτικών καρτών κατά 1,6 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα διογκώσει το χρέος των πιστωτικών καρτών κατά 1,6 δισ. δολάρια
Όλα αυτά βέβαια αν δεν ακολουθήσει κι άλλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve...
Η σημερινή (15/3) αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 0,75% - 1%, θα διογκώσει το χρέος των πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 1,6 δισ. δολάρια το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιστότοπου WalletHub.
Ειδικότερα, με βάση το τρέχον συνολικό χρέος πιστωτικών καρτών και το προηγούμενο καθεστώς επιτοκίων, διαπιστώνεται ότι το χρέος ανά νοικοκυριό για το 2017 θα ανέλθει στα 1.309 δολάρια, έναντι 1.292 που ήταν μέχρι πρότινος.
Όλα αυτά βέβαια αν δεν ακολουθήσει κι άλλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve, ενδεχόμενο που ωστόσο συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες.
Αν ληφθούν υπόψη μόνο τα νοικοκυριά που έχουν πιστωτικές κάρτες, τότε το χρέος ξεπερνά τα 16.000 δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, το χρέος των πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη πτώση του από τον Δεκέμβριο του 2012, κατά 3,8 δισ. δολάρια, βρισκόμενο έτσι στα 779 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, σε ετήσια βάση καταγράφηκε αύξηση 46 δισ. δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, τα δάνεια σε φοιτητές αλλά και για αγορά αυτοκινήτων κατέγραψαν συνολική αύξηση 12,6 δισ. δολάρια, με τα συνολικά ποσά πλέον να ανέρχονται στα εξωφρενικά 1,4 τρισ. και 1,1 τρισ. αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στο αμερικανικό δημόσιο χρέος, αυξήθηκε εκ νέου κατά 27,3 δισ. για τον ίδιο μήνα, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τα 20 τρισ. δολάρια, με το 1 τρισ. εξ' αυτών να είναι δάνεια καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης