Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η Fed εισέρχεται σε μία νέα φάση ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής

Fitch: Η Fed εισέρχεται σε μία νέα φάση ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής
Η Fitch αναμένει άλλες έξι αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2018...
Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 0,75% - 1%, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας φάσης ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, σχολιάζει σε σχετική του έκθεση ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Η Fitch επισημαίνει ότι αρχικά οι αγορές υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό την προαναγγελία της Τράπεζας τον Δεκέμβριο 2016 για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2017, ωστόσο η σημερινή απόφαση αποδεικνύει ότι εν τέλει κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
«Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Fed στο παγκόσμιο περιβάλλον των επιτοκίων, με τη νομισματική πολιτική στις Η.Π.Α. να είναι πιο "σφιχτή" μακροπρόθεσμα σε σχέση με τις προσδοκίες των αγορών», σημειώνει η Fitch, εκτιμώντας μάλιστα ότι η Τράπεζα θα αυξήσει άλλες έξι φορές τα επιτόκια μέχρι το τέλος του 2018, όταν την περίοδο 2008 – 2016 τα είχε αυξήσει μόλις δύο φορές!
Στην έκθεση αναφέρεται πως η παραπάνω πιο επιθετική νομισματική πολιτική θα συνεισφέρει 30 μονάδες βάσης στην ανάπτυξη των Η.Π.Α. την επόμενη διετία. 
Οι εκτιμήσεις της Fitch για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ τα έτη 2017 και 2018, είναι 2,3% και 2,6% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης