Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Μπορούμε να νικήσουμε τους φασίστες και τους λαϊκιστές

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Μπορούμε να νικήσουμε τους φασίστες και τους λαϊκιστές
«Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου, έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές»
«Μπορούμε να τους νικήσουμε», με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρώμης ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Μετά τον Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι.
Ο πλήρης χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου.
Έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές.
Παραφράζοντας τους Έλληνες ποιητές θα σας έλεγα ότι πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και τους αριστεριστές αντιευρωπαϊστές, στους λαϊκιστές.
Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δική μας η ευθύνη.
Μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς.
Όχι μόνο αυτούς που φαίνονται αλλά και αυτούς που κρύβονται.
Φιλιά και θα πετύχουμε!»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός από την Ελλάδα που πήρε μέρος στη συγκέντρωση και συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε μέχρι το Κολοσσαίο.
Νωρίτερα, ο έμπειρος πολιτικός Ρομάνο Πρόντι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, διαμήνυσε πως «η Ελλάδα πρέπει και έχει τη δυνατότητα να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η προετοιμασία όμως πρέπει να αρχίσει από τώρα».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησε ότι η θέση της χώρας μας μπορεί και πρέπει να είναι μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης ενώ πρέπει να ρίξει το βάρος σε τομείς που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όπως είναι ο τομέας της άμυνας, της ενέργειας και φυσικά το προσφυγικό.
Ο Ρομάνο Πρόντι εξέφρασε την ελπίδα του τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά για την Ευρώπη μετά τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές.
Ο ίδιος είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θεωρεί δεδομένη την ήττα της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία εκτιμώντας ότι ο φιλοευρωπαϊστής Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να αναδιατάξει με ισότιμο με τη Γερμανία τρόπο τον παλιό γαλλογερμανικό άξονα.
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πρόντι η άνοδος του Μάρτιν Σούλτς, είτε εκλεγεί καγκελάριος, είτε είναι ισχυρός εταίρος της κ. Μέρκελ συγκεντρώνοντας τη στήριξη μεγάλου μέρους των Γερμανών πολιτών, θα είναι προς όφελος της ευρωπαϊκής υπόθεσης αλλά και των χωρών του Νότου.
Πρόντι και Θεοδωράκης συμφώνησαν πως πολλές φορές οι ηγέτες του Βορρά επιδεικνύουν μία τιμωρητική διάθεση προς τις χώρες του Νότου επειδή θεωρούν πως υπήρξαν «αμαρτωλές».
Τέλος ο κ. Πρόντι είπε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου πρέπει να ανοιχτούν προς δυνατούς οικονομικά συμμάχους όπως είναι η Κίνα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες του Νότου, ειδικά η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσουν γέφυρα που θα ενώσει την ισχυρή οικονομία της Κίνας με την Ευρώπη.
Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευε και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης