Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παροχή φαρμάκων από τον ΟΗΕ ζητά ο Maduro - «Βουλιάζει» στην ανθρωπιστική κρίση η Βενεζουέλα

Παροχή φαρμάκων από τον ΟΗΕ ζητά ο Maduro - «Βουλιάζει» στην ανθρωπιστική κρίση η Βενεζουέλα
Η Φαρμακευτική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας εκτιμά ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα φθάνουν περίπου το 85%!
Βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη για τις τεράστιες τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων ζήτησε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nikolas Maduro, όπως έκανε ο δίδιοςι γνωστό χθες 24 Μαρτίου 2017.
Ο ασύλληπτος πληθωρισμός και το σαθρό σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο είναι η αιτία που τα φάρμακα, από απλά αντιφλεγμονώδη έως χημειοθεραπευτικές αγωγές, δεν είναι προσιτά για τους περισσότερους κατοίκους της Βενεζουέλας.
Ο Nikolas Maduro δεν διευκρίνισε το είδος της βοήθειας που ζήτησε, αν και τόνισε ότι ο ΟΗΕ έχει γνώση της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
«Τους έχω ζητήσει στήριξη για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε σταθερή πρόοδο στη ρύθμιση των νοσοκομειακών φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά.
Η Φαρμακευτική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας εκτιμά ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα φθάνουν περίπου το 85%!

Η Βενεζουέλα δεν δημοσιοποιεί την αξία των χρημάτων σε κυκλοφορία, «κρύβοντας» τον πληθωρισμό

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας σταμάτησε να δημοσιεύει τους δείκτες για τα χρήματα που βρίσκονται σε κυκλοφορία στο εσωτερικό, καθιστώντας έτσι αδύνατο για τους αναλυτές τον υπολογισμό του τριψήφιου (ίσως και τετραψήφιου..) πληθωρισμού που ταλανίζει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η υπόθεση των περισσοτέρων είναι ότι ο δείκτης M2 σημείωσε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο 2017, γι' αυτό και οι αρχές της Βενεζουέλας επέλεξαν να μην τον δημοσιεύσουν.
Τελευταία φορά που τέθηκε στο κοινό ο δείκτης M2, ο οποίος περιλαμβάνει την ευρύτερη προσφορά χρήματος (καταθέσεις, επιταγές και ρευστό χρήμα), τον Φεβρουάριο του 2017, ήταν αυξημένος κατά 180% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα!
Βέβαια, δεν είναι πρώτη φορά που το φαινόμενο λαμβάνει χώρα, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες σταμάτησαν να δημοσιεύουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Πλέον οι οικονομολόγοι θα βασιστούν στα πλεονάζοντα κεφάλαια της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας για να βρουν την προσφορά χρήματος και να υπολογίσουν κατά προσέγγιση τον πληθωρισμό, αν δε σταματήσουν και αυτά να δημοσιεύονται...
Η χώρα των 31 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, ωστόσο η ραγδαία πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα μέσα του 2014 και οι χείριστοι πολιτικοί χειρισμοί του Προέδρου Nikolas Maduro «βύθισαν» τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εισάγει πλέον ούτε τα βασικά αγαθά!
Επίσης, το ξένο συνάλλαγμα εντός της χώρας έχει σχεδόν εκλείψει.
Μία μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει κυριολεκτικά να φάει, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί, αχρηστεύοντας έτσι τα μετρητά!
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και την εμφάνιση ελονοσίας…
Ο Πρόεδρος Nikolas Maduro αποδίδει τα παραπάνω σε έναν αόρατο πόλεμο που του έχουν κηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης