Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή ενίσχυση του δολαρίου λόγω Fed και ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ - Στα 1,06427 δολ. το ευρώ

Μικρή ενίσχυση του δολαρίου λόγω Fed και ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ - Στα 1,06427 δολ. το ευρώ
Οι επενδυτές αποδίδουν πιθανότητα λίγο μεγαλύτερη από 50% σε μια ενδεχόμενη επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στην προγραμματισμένη σύνοδο της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC στις 13 και 14 Ιουνίου 2017
Συναλλαγματικά κέρδη καταγράφει το δολάριο ΗΠΑ σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, με το αμερικανικό νόμισμα να ανακτά μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδος κυρίως στη βάση της προοπτικής περαιτέρω αυξήσεων των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve, την ίδια στιγμή που άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες είτε διατηρούν αμετάβλητες τις νομισματικές τους πολιτικές, είτε ακολουθούν πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο δολαριακός δείκτης κατέγραψε μικρή άνοδο 0,1% για να ανέλθει στις 100,48 μονάδες, με το ευρώ να διαπραγματεύεται εξασθενημένο μεταξύ 1,06427 και 1,06813 δολαρίων.
Η στερλίνα εξασθένησε στα 1,24770 δολάρια - με ισχυρότερο επίπεδο ημέρας τα 1,25545 δολάρια - με το αμερικανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται μεταξύ 110,995 και 111,590 ιαπωνικών γιέν.
Για τη βραχυπρόθεσμη συναλλαγματική πορεία του δολαρίου, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η ταχύτητα και η έκταση των αναμενόμενων ανακοινώσεων περί φορολογικών ελαφρύνσεων του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα μακρο-οικονομικά στοιχεία, η εξέλιξη του κατασκευαστικού τομέα και της μεταποίησης στις ΗΠΑ κρίνεται ικανοποιητική από την αγορά συναλλάγματος, ενισχύοντας την εικόνα σταθερής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.
Αντίθετα, το ευρώ επιδεικνύει μια συναλλαγματική αδυναμία λόγω της ασθενούς ανάκαμψης της ευρωζώνης και των εξαιρετικά κρίσιμων επικείμενων γαλλικών προεδρικών εκλογών, με τους επενδυτές του δολαρίου να στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση την ερχόμενη Παρασκευή 7/4 των επίσημων στοιχείων εξέλιξης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2017.
Μέχρι στιγμής, οι επενδυτές αποδίδουν πιθανότητα λίγο μεγαλύτερη από 50% σε μια ενδεχόμενη επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στην προγραμματισμένη σύνοδο της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC στις 13 και 14 Ιουνίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης