Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Αμφίβολες οι 3 αυξήσεις των επιτοκίων από τη το 2017 - Πιο ρεαλιστικό σενάριο οι 2 αυξήσεις

Rabobank: Αμφίβολες οι 3 αυξήσεις των επιτοκίων από τη το 2017 - Πιο ρεαλιστικό σενάριο οι 2 αυξήσεις
Οι αναλυτές της Rabobank θεωρούν ότι πιο πιθανό το σενάριο των δυο αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed εντός του τρέχοντος έτους (2017)
Τις αμφιβολίες της για το ενδεχόμενο τριών αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed εντός του 2017 διατηρεί η Rabobank.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, σε πρώτη φάση η αποτυχία του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare υποστηρίζει την άποψη της τράπεζας ότι το timing, το μέγεθος και η επιρροή της πολυσυζητημένης δημοσιονομικής πολιτικής που ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι πιθανό να απογοητεύσει.
Σε δεύτερη φάση, η πολιτική του προστατευτισμού θα μπορούσε να προκαλέσει εμπορικές τριβές που θα μπορούσαν επίσης να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αμερικανική οικονομία και τις αγορές.
Σε τρίτη φάση, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να επιφυλάσσει κάποια δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Fed, που τώρα βλέπει χαμηλό ρίσκο από το εξωτερικό.
Η παγκόσμια οικονομία είναι αδύναμη για να βασιστεί κάποιος σε αυτήν, και θα μπορούσε να υπονομευτεί περαιτέρω από τις τάσεις προστατευτισμού ανά τον κόσμο ή να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί καθοδικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Rabobank, η πιθανότητα να συμβεί ένα τουλάχιστον ατύχημα πριν από το τέλος του 2017 είναι μεγαλύτερη από 50%.
Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι οι δυο αυξήσεις είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης