Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Τα μέτρα θα τα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλουν την έξοδο από την κρίση

Φάμελλος: Τα μέτρα θα τα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλουν την έξοδο από την κρίση
«Αναλάβαμε εξαρχής κάτι πολύ δύσκολο, το οποίο  μπορεί και να απέχει από τη δική μας προγραμματική και αξιακή πρόταση και να απαιτεί και κάποιους συμβιβασμούς»
Θετικό  είναι το γεγονός ότι, ολοκληρώνεται η συζήτηση με τους διεθνείς πιστωτές με βάση  το πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
«Πρόκειται για ένα διαρκή αγώνα συσχετισμού δυνάμεων και μια διαπραγμάτευση, στην οποία πολλοί από τους εταίρους μας έχουν διαφορετική πολιτική αντίληψη από τη δική μας. Επιμένουν σε ένα μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτυχημένο.
Είναι το ίδιο μοντέλο που έφερε τη χώρα στο γκρεμό», σημείωσε ο κ. Φάμελλος μιλώντας σήμερα (10/4/2017) στην ΕΡΤ.
«Η Ευρώπη δεν αξιοποιεί την κλασική ευρωπαϊκή λογική της, η οποία στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα και στο λογικό συνειρμό ότι, εάν η απόδοση είναι σωστή, δεν είναι αναγκαία νέα μέτρα.
Αν και η χώρα μας έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, εντούτοις επιμένουν στη λανθασμένη λογική τους.
Ίσως, δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο οποίος ικανοποιεί περισσότερο την κοινωνία. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα, εν όψει εκλογών σε χώρες της Ευρώπης, προτάσσοντας την κομματική λογική της Χριστιανοδημοκρατίας και όχι τη λογική της σύνθεσης», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός
Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα θα ψηφιστούν στη Βουλή από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι «είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν από όλους μας, γιατί ουσιαστικά στηρίζουμε την έξοδο από την κρίση.
Αναλάβαμε εξαρχής κάτι πολύ δύσκολο, το οποίο  μπορεί και να απέχει από τη δική μας προγραμματική και αξιακή πρόταση και να απαιτεί και κάποιους συμβιβασμούς. 
Όμως το σημαντικότερο είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να υπάρχουν πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας».
Συμπλήρωσε δε, ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει ότι θέλει να βγει από την κρίση,  έχει αποφασίσει ότι το παλιό μείγμα πολιτικής δεν είναι πια αποδεκτό και ότι η διαπλοκή και η διαφθορά πρέπει να εκλείψουν από τη χώρα και να αντιμετωπιστούν με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της «πρέπει να υλοποιήσει με ταχείς ρυθμούς τη συμφωνία, ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση και να ρυθμιστεί το χρέος, με στόχο την αύξηση της εργασίας και τη φορολογική ελάφρυνση».
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη συνεχή επίκληση του εκβιασμού για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης