Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Το 51% του ΑΔΜΗΕ θα είναι στην ιδιοκτησία του κράτους – Υπό δημόσιο έλεγχο νερό και ενέργεια

Φάμελλος: Το 51% του ΑΔΜΗΕ θα είναι στην ιδιοκτησία του κράτους – Υπό δημόσιο έλεγχο νερό και ενέργεια
Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θέσεις εργασίας και δικαιοσύνη για όλους τα μηνύματα που μας στέλνει η κοινωνία είπε ο κ.Φάμελλος
Διαβεβαιώσεις ότι το 51% του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) θα είναι στην ιδιοκτησία του κράτους παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενέργεια και το νερό θα παραμείνουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.
«Από τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι ξεκάθαρο ότι σκοπεύουμε και στο Σύνταγμα να περιλάβουμε προτάσεις που θα υπερασπίζονται και θα διασφαλίζουν τον δημόσιο έλεγχο και τον κοινωνικό έλεγχο στο νερό και στην ενέργεια.
 Εκτός όμως από αυτό, με τη διαπραγμάτευση αλλά και τη νομοθέτηση θωρακίζουμε αυτή την πρόταση.
Γι' αυτό και χθες στο νόμο για τη δασική πολιτική περιλάβαμε και το άρθρο για τη μεταφορά του 51% του ΑΔΜΗΕ δηλαδή των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, άρα του βασικού ιστού με τον οποίο και διανέμεται αλλά και ελέγχεται η ενέργεια στο δημόσιο, κάτι που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση διαχωρίζοντας τη ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ και περνώντας πλέον στο Δημόσιο το 51% του ΑΔΜΗΕ» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος, αναφέροντας πως αυτό έγινε «σε πλήρη αντίθεση και με αυτά που θέλανε οι δανειστές και με αυτά που τους χάριζε η ΝΔ τη δύσκολη ώρα της διαπραγμάτευσης».
Επιπλέον, και αναφερόμενος στο θέμα του νερού, ο υπ. Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι «εμείς δηλώνουμε ότι η πλειοψηφία των μετοχών των εταιρειών ύδρευσης θα παραμείνει στο δημόσιο έλεγχο στον κοινωνικό έλεγχο και στη δημόσια ιδιοκτησία».
Ως προς το θέμα των δασικών χαρτών, ο κ.Φάμελλος είπε ότι «αυτό το οποίο ανέδειξαν οι δασικοί χάρτες ήταν το πως ουσιαστικά διαχειριζόμασταν την ύπαιθρο όλα αυτά τα χρόνια με συνεννοήσεις «κάτω από το τραπέζι» σχετικά με καταπατήσεις, εκχερσώσεις, εμπορική αξιοποίηση του δάσους» και πως «το ότι δεν είχε η χώρα μας δασικούς χάρτες επέτρεπε σε ένα τοπικό πολιτικό σύστημα να κάνει τα στραβά μάτια».
«Έπρεπε όλα αυτά να τακτοποιηθούν και βέβαια να αντιμετωπίσουμε την αυθαιρεσία και την παρανομία» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος, τονίζοντας ότι τα αιτήματα που εισπράττει η κυβέρνηση από την κοινωνία είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η δημιουργία θέσεων εργασίας και να υπάρξει δικαιοσύνη ώστε «όποιος έχει κλέψει, έχει παραβιάσει τα δικαιώματα της χώρας και των πολιτών να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης