Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Κατάφωρα αντισυνταγματικό να μην εκπίπτουν οι δαπάνες για τις ασφαλιστικές εισφορές

Λοβέρδος: Κατάφωρα αντισυνταγματικό να μην εκπίπτουν οι δαπάνες για τις ασφαλιστικές εισφορές
Θα καταπέσει στα δικαστήρια υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Την θέση ότι είναι τραγικό έγκλημα και κατάφωρα αντισυνταγματικό να μην εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα, η μηνιαίως καταβαλλόμενη δαπάνη για τις ασφαλιστικές εισφορές διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Για οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που αφορά στις συντάξεις, προϋποτίθεται γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με απόφασή του.
Το αντίθετο απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.
Εν προκειμένω, διαπιστώθηκε θέμα αντίφασης των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων με την Ευρωπαϊκή σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ειδικότερα ένα πρόσφατο πρωτόκολλο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Λοβέρδος.
Όπως είπε ο κ.Λοβέρδος, «όταν εφαρμοστούν αυτές οι ρυθμίσεις, από 1ης Ιανουαρίου 2019, ενδεχόμενες προσφυγές θα έχουν ένα αποτέλεσμα, στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί η τότε πλειοψηφία, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί ή τώρα ή τότε».
«Είναι τραγικό έγκλημα και κατάφωρα αντισυνταγματικό.
Κάποια στιγμή αυτό θα καταπέσει στα δικαστήρια και ως πρώην υπ. Εργασίας, αλλά και εν ενεργεία ελεύθερος επαγγελματίας, σας λέω ότι δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να το επιβάλω.  
Να μην εκπίπτει δηλαδή από το φορολογητέο μου εισόδημα, η δαπάνη που καταβάλλω μηνιαίως για εισφορές.
Μια δαπάνη που καταβάλλω για μια σύνταξη που δεν θα πάρω ποτέ και ιατρικές υπηρεσίες τις οποίες δεν χρησιμοποιούν πολλοί από τον δικό μου κλάδο.
Για να υπολογίζουν ως εισόδημα τη δαπάνη για εισφορές πρέπει να έχουν βγει από το πεδίο της λογικής, να κινούνται στο πεδίο της ανοικτής έχθρας με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους» τόνισε ο κ.Λοβέρδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης