Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένει σταθερή αλλά η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση

FT: Η ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένει σταθερή αλλά η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση
Οι Financial Times σχολιάζουν τα στοιχεία σχετικά με το ΑΕΠ της ευρωζώνης αλλά και της Ελλάδας
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες (15/5/2017) από την ΕΛΣΤΑΤ -σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία παρουσίασε ύφεση 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2017- αλλά και εκείνα που ανακοίνωσε σήμερα (16/5/2017) η Eurostat σχολιάζουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση σε δημοσίευμα με τίτλο «Η ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένει σταθερή αλλά η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση».
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2017, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό με εκείνον στα τέλη του 2016 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.
«Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει η καθυστερημένη της ευρωζώνης, επιστρέφοντας σε ύφεση για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Το τριμηνιαίο ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,1% έπειτα από μια απότομη υποχώρηση της τάξης του 1,2% στα τέλη του 2016, καθώς κόλλησαν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Ωστόσο, τη στιγμή που αναμένεται ότι οι δανειστές της ευρωζώνης θα υπογράψουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 2,6% το 2017.


(Πρώτη ενημέρωση 13:37, 16 Μαϊου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης