Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα ζητήσουμε μια καθαρή και συνολική λύση για το χρέος

Φάμελλος: Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα ζητήσουμε μια καθαρή και συνολική λύση για το χρέος
Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας είναι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να είναι συνεπής είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σταθερά και θα ζητήσει στο Eurogrοup της 15ης Ιουνίου να υπάρξει μια καθαρή και συνολική λύση για το χρέος διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση που κατέθεσε για το ελληνικό ζήτημα η Christine Lagarde μέσω της Handelsblatt ο κ.Φάμελλος διερωτήθηκε σε ποιους απευθύνεται αυτή η πρόταση.
«Την προσφέρει στους Ευρωπαίους ή στον Schaeuble;
Δε γνωρίζω ακριβώς τι κρύβει η κάθε κίνηση των κορυφαίων εκπροσώπων αξιωματούχων, των διεθνών οργανισμών.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε συνηθίσει να γίνονται πολλές τέτοιες διαπραγματευτικές κινήσεις στη δημόσια σφαίρα, που προφανώς περικλείουν πολιτικά μηνύματα.
Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα, για να είναι συνεπής με το παραπάνω.
Έχουν γίνει πολλές υποχωρήσεις από μέρους της χώρας μας, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες, χρειαζόμαστε να έχουμε μία λύση, γιατί την αξίζουν οι Έλληνες και την αξίζει η Ευρώπη.
Αυτή τη συζήτηση την κάνουμε πρώτα με τα ευρωπαϊκά όργανα, παρότι είχαμε τοποθετηθεί δημόσια ότι θα μπορούσε η Ευρώπη να λειτουργήσει καλύτερα χωρίς το ΔΝΤ.
Συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην Ευρώπη να παραμείνει το ΔΝΤ, αφού το θέλανε, αλλά να μην είμαστε εμείς το πειραματόζωο των επιλογών τους» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ για το χρέος, τόνισε ότι «καλωσορίζουμε τη ΝΔ, την υπέροχη αλλαγή στάσης την οποία έχει κάνει, από εκεί που δήλωνε μετά μανίας και έδωσε τη μάχη των εκλογών του 2015 ότι το χρέος είναι βιώσιμο στη σημερινή τοποθέτησή της ότι το χρέος χρειάζεται ρύθμιση και ελάφρυνση».
«Θα περιμένουμε και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ευρωομάδα που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και ο Schaeuble να πούνε και μια κουβέντα παραπάνω στον Schaeuble, για να σταματήσει τους εκβιασμούς σε βάρος της χώρας μας κι αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη τακτική» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης