Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την αποχώρηση των στρατιωτών της από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την αποχώρηση των στρατιωτών της από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ
Η γερμανική βάση θα μεταφερθεί στη Ιορδανία...
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα (7 Ιουνίου 2017) χωρίς περαιτέρω συζητήσεις το σχετικό σχέδιο της υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μετακίνηση των 260 στρατιωτών μαζί με τα αναγνωριστικά «Tornado» τους και το αεροπλάνο ανεφοδιασμού στην Ιορδανία.
Από εδώ και στο εξής οι άνδρες του γερμανικού στρατού θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά του Ισαλμικού Κράτους από την νέα τουw βάση, που βρίσκεται στην περιοχή της Αλ-Ασρά της Ιορδανίας κοντά στα νότια σύνορα της Συρίας.
Λόγω της μεταφοράς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διακοπούν κατά πάσα πιθανότητα για δύο μήνες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εντολή της κας von der Leyen για το πότε ακριβώς πρέπει να ξεκινήσει η μετακίνηση των στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και ποιος θα τις αντικαταστήσει κατά τη μεταβατική περίοδο.
Ο λόγος της μετακίνησης του γερμανικού σώματος είναι η απαγόρευση από πλευράς Άγκυρας σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ, η οποία ήταν «αντίποινα» στη χορήγηση ασύλου σε Τούρκους στρατιωτικούς από το Βερολίνο.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τους αξιωματικούς ότι ενέχονται στην απόπειρα του πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης