Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Swiss National Bank - Στο -0,75%

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Swiss National Bank - Στο -0,75%
Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνισε ότι θα παραμείνει «ενεργή» στην αγορά συναλλάγματος
Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, παραμένοντας η χώρα με τα μεγαλύτερα αρνητικά επιτόκια παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,75%, για 29ο συνεχόμενο μήνα, μόλις μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα για εγκατάληψη της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής της, η οποία βασίζεται στα χαμηλά επιτόκια.
Σημειώνεται ότι υπεύθυνοι νομισματικής πολιτικής της Swiss National Bank παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, όπου τα αρνητικά επιτόκια και το QE έχουν ασκήσει ανοδικές πιέσεις προς το ελβετικό φράγκο.
Παράλληλα, το εκτελεστικό συμβούλιο επανέλαβε ότι η τράπεζα θα παραμείνει «ενεργή» στην αγορά συναλλάγματος, προσθέτοντας ότι το ελβετικό φράγκο εξακολουθεί να παραμένει «σημαντικά υπερτιμημένο».
Επίσης, η ελβετική τράπεζα διατήρησε το στόχο της για το επιτόκιο Libor, το οποίο είναι τρίμηνης διάρκειας στο εύρος -0,25% έως -1,25%.
Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, η τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το 2018, στο 0,3% έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο 0,4%, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2019 διαμορφώθηκαν στο 1%.
Επιπλέον, η Swiss National Bank επιβεβαίωσε τις αρχικές τις εκτιμήσεις ότι η ανάπτυξη για το 2017 θα ανέλθει στο 1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης